Nieuws

Honderden jobs bij Arm op de helling

Chipontwerper Arm laat tussen 12 en 15 procent van zijn werknemers gaan omwille van besparingen na de mislukte overname door Nvidia.

Daarmee krijgt het Britse bedrijf een flinke aderlating te verduren. Die informatie is afkomstig van The Guardian, en werd door techsite The Verge opgepikt. Bij Arm werken momenteel wereldwijd bijna 6.500 werknemers. De kans bestaat dus dat er meer dan 1.000 ontslagen vallen. Volgens Arm zullen de meeste ontslagen in het VK en de USA plaatsvinden. Dit nieuws komt tevens een grote maand na het bericht dat de overname van Arm door Nvidia werd stopgezet.

“Net als bij elk ander bedrijf bekijkt Arm voortdurend zijn bedrijfsplan om ervoor te zorgen dat het bedrijf de juiste balans heeft tussen kansen en kostdiscipline”, zo stelt het bedrijf. “Helaas houdt dit proces ook de voorgestelde ontslagen in over de globale bezetting bij Arm.”

Moeilijke investering

In september 2020 kondigde Nvidia zijn plannen aan om ARM Holdings van het Japanse moederbedrijf Softbank over te kopen. Daar had de Amerikaanse chipproducent 40 miljard dollar voor over. Met de aankondiging van de deal tussen Nvidia en Arm steeg deze waarde met de aandelenprijs van Nvidia echter tot 80 miljard dollar. Er kwamen al snel de nodige partijen in opspraak. Zo tekenden onder meer techreuzen Google, Microsoft en Qualcomm verzet aan. Vanuit Groot Brittannië volgden er tevens antitrust-onderzoeken naar de koop. Ook China was niet zo happig met het nieuws van de overname. Zij vroegen om zeer strenge voorwaarden, in de hoop dat dit de Verenigde Staten geen te groot voordeel zou geven in de chipindustrie.

Met al deze tegenwind besloten Nvidia en Softbank in het begin van februari 2022 om de deal stop te zetten. Daarna besloot moederbedrijf Softbank om met het verlieslatende Arm naar de beurs te trekken. Als we naar het nieuws van de ontslagen kijken, dan lijkt het ook hier weinig waarde uit te hebben gehaald.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business