Nieuws

Zuckerberg: ‘Instagram krijgt NFT’s’

NFT token
Image: iStock
Meta CEO Mark Zuckerberg bevestigde de komst van NFT’s naar het socialemediaplatform, en dat ergens in de komende maanden.

NFT’s zijn niet meer weg te denken uit het digitale landschap, en dat zal waarschijnlijk nog een tijdje zo blijven. Ook foto- en videoplatform Instagram komt met zijn eigen digitale verzamelobjecten. Dat meldt techsite Engadget in een bericht. Zuckerberg bevestigde de komst van de NFT’s in een presentatie op SXSW. Hij gaf geen exacte datum, maar stelde wel dat het op korte termijn zou zijn.

Het is momenteel nog niet duidelijk hoe deze NFT’s eruit zullen zien, en hoe het systeem juist zal werken. “Ik ben nog niet klaar om vandaag aan te kondigen wat dat juist zal zijn”, aldus Zuckerberg tijdens de presentatie. “Maar in de loop van de komende maanden, de mogelijkheid om enkele van jouw eigen NFT’s te importeren, hopelijk over tijd de optie om binnen die omgevingen dingen te minten.”

Metaverse-plan

De interesse van Meta in NFT’s komt niet echt als een verrassing. Zuckerberg gaf eerder al aan deze tech in zijn diensten te willen verwerken. Gezien de focus die het bedrijf nu legt op het uitbouwen van de metaverse, zullen NFT’s daar ongetwijfeld bij horen.

Ook andere platformen willen zich graag op de tech storten. Zo gaf de CEO van YouTube in januari van dit jaar nog aan te overwegen om ook op dat platform NFT’s aan te bieden. Als we van de huidige hype mogen afgaan, dan zullen er ongetwijfeld nog platformen volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business