Nieuws

SpaceX mikt op baanvlucht met Starship in mei 

SpaceX heeft eindelijk een nieuwe lanceerdatum voor zijn Starship. In mei moet het grote ruimtetuig weer in een baan om onze planeet vliegen.

Niemand minder dan CEO Elon Musk zelf maakte (via Twitter) bekend dat SpaceX klaar is voor een nieuwe lancering. In april wil het commerciële ruimtevaartbedrijf 39 motoren ‘vluchtklaar’ krijgen. Daarna zou het nog een maand duren om ze te integreren met het Starship. Dat meldt CNBC

Voor de lancering gaan Musk en co de nieuwere Raptor 2-motoren gebruiken. Die zouden ‘veel meer capaciteit hebben’ en ook betrouwbaarder zijn dan de oudere modellen. SpaceX bouwt de geüpdatete Raptor 2-motoren sinds december van vorig jaar. De productie ervan zou maar de helft kosten van die van zijn voorganger omdat hij minder onderdelen gebruikt, terwijl de nieuwere variant ook meer stuwkracht kan leveren. Wellicht worden ze de nieuwe standaard voor zowel het Starship als de Super Heavy Booster. Ze kunnen een sleutelrol gaan spelen in toekomstige maan- en Marsmissies. 

Starship wacht op groen licht 

Voor de lancering kan plaatsvinden is er nog meer nodig dan alleen maar technische snufjes. SpaceX moet immers nog de toestemming krijgen en wacht op een licentie van de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA). Er komt ook een milieuonderzoek. De regelgeving kan de lancering dus alsnog verder uitstellen.  

Al met al zou het straf zijn als SpaceX (bij monde van Musk) zijn nieuwe planning kan halen. Het bedrijf is al van vorig jaar druk aan het speculeren over de volgende lancering van zijn Starship en is daarbij vaak te optimistisch gebleken. Al lijken nu alle puzzelstukjes wel stilletjes op hun plaats te vallen om het grote ruimtetuig eindelijk weer van de grond te krijgen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business