Hey Spotify

Streamingplatform Spotify test naar verluidt een aangepaste manier om de app weer te geven terwijl je achter het stuur zit.

Advertentie

Update (28/03/2022): Spotify heeft inmiddels de komst van deze nieuwe functie volledig bevestigd. Een deadline voor het verschijnen van de feature laat nog op zich wachten.


Goed nieuws voor muziekfanaten die graag veilig achter het stuur zitten. Spotify lijkt bezig te zijn met het beperkt uitrollen van een herwerkte automodus. Dat meldt 9to5Google in een bericht. De nieuwe Car Mode stelt gebruikers in staat om op een eenvoudige manier hun muziek te bedienen. Indien ze dat willen, kan het zelfs met hun stem. De nieuwe functie is zo te zien momenteel enkel voor Android-toestellen.

Bij het verbinden van de app met hun wagen zullen sommige gebruikers de vraag krijgen of ze met de nieuwe Car Mode aan de slag willen. De nieuwe modus heeft een ontwerp dat veel wegheeft van het huidige design van de app. Alles wordt wel vergroot, wat je er makkelijker mee laat interageren. De Spotify-speler zelf is heel eenvoudig, met een pauzeer/speel-, volgende/vorige- en shuffle-knop. Daarnaast is er ook een aparte knop die je eenvoudig naar de stembediening brengt. Hiermee kan je alles bedienen zonder dat je naar je smartphone moet grijpen.

Credit: 9to5Google

Vorig jaar besloot Spotify om de Car View uit de app te verwijderen. De exacte redenen daarvoor waren niet helemaal duidelijk. Volgens het platform zou de versimpelde versie van de app niet meer bij zijn eigen visie van een ‘auto-ervaring’ passen. Gebruikers werd toen aangeraden om met de stemassistenten te werken om de muziekspeler te bedienen. Spotify gaf toen al wel aan op zoek te zijn naar nieuwe manieren om deze functie uit te brengen. Omdat het nog om een experimentele functie gaat, is het nog niet duidelijk of en wanneer dit officieel uitkomt.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here