Nieuws

Messenger krijgt nieuwe commando’s voor gesprekken

privacy
Messenger, de berichtendienst van Meta, lanceert enkele nieuwe functies in de vorm van shortcuts waarmee je jouw gesprekken kan beheren.

Het versturen van berichten naar vrienden belooft nog eenvoudiger te worden. Messenger introduceert enkele afkortingen waarmee gebruikers groepsleden kunnen aanspreken en meldingen dempen. Dat maakt het op zijn blog bekend. De functies worden vanaf vandaag uitgerold.

Waar je vroeger enkel individuele personen in een groep kon aanspreken, heb je nu de optie om de aandacht van iedereen te trekken. Door ‘@everyone’ in te geven krijgen alle deelnemers van chatgroepen een melding van jouw bericht. Als tweede toevoeging komt er ook de ‘/silent’-functie. Door dit voor een bericht te plaatsen zal jouw boodschap bij iedereen zichtbaar worden, zonder dat ze er een melding van krijgen.

Credit: Meta

Daarnaast kondigt Meta nog enkele aankomende features aan. Zo zullen gebruikers van zowel de Android als iOS-app binnenkort de /pay-shortcut kunnen gebruiken. Hiermee kunnen ze geld versturen en ontvangen binnen de app. Dit wordt eerst in de Verenigde Staten uitgerold. Wij zullen er dus nog even op moeten wachten. iOS-gebruikers van de app zullen tevens enkele andere commando’s krijgen. Met /gif zullen ze rechtstreeks hun favoriete GIF’s kunnen selecteren om te versturen naar vrienden. Bovendien zullen ze met de /shrug en /tableflip-commands die respectievelijk ¯\_(ツ)_/¯ en (╯°□°)╯︵ ┻━┻ tonen kunnen laten zien wat ze van de situatie vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business