Nieuws

Google introduceert labels voor nieuwsbronnen

Google nieuws
© iStock / brightstars
De zoekmachine van Google rolt nieuwe labels uit waarmee gebruikers veelgeciteerde bronnen kunnen herkennen.

Bij snel ontwikkelende nieuwsverhalen kan het soms lastig zijn om de originele bron van het bericht te achterhalen. Daar probeert Google nu verandering in te brengen. Dat meldt het bedrijf in een bericht op zijn blog. Met de toevoeging van een ‘highly cited’-label aan zoekresultaten kunnen gebruikers snel zien of een bepaald bericht veel als bron wordt gebruikt voor andere artikels of websites. Het label verschijnt binnenkort op de mobiele versie van de browser voor Engelstalige gebruikers in de Verenigde Staten. In de komende weken wordt de functie ook in onze contreien uitgerold.

Het doel van het label is om lezers zo snel mogelijk naar de meest betrouwbare bron leiden, rond de informatie die ze zoeken. Gebruikers zullen het label in de linkerbovenhoek van de vermelding van een artikel in de browser kunnen terugvinden. Het label verschijnt zodra andere artikels vaak naar dit specifieke bericht linken. Naast nieuwsberichten zou het label ook op andere informatie kunnen verschijnen, waaronder bijvoorbeeld persberichten en interviews.

Betere bronnen

Daarnaast meldt het ook de komst van een manier om de betrouwbaarheid van een bron te achterhalen. Bij het terugvinden van een artikel in jouw Google Search-browser zal je rechts een menu kunnen terugvinden. Daarmee kan je meer informatie over de website oproepen. Zo krijg je te zien of de website zelf al dan niet opgegeven staat als onbetrouwbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business