Nieuws

Microsoft blokkeert upgrade Windows 11 als je Internet Explorer gebruikt

Je zal eerst moeten overschakelen naar Microsoft Edge of een andere browser als je Windows 11 wilt installeren op je computer.

Microsoft rapporteerde op 31 maart een probleem dat Internet Explorer-gebruikers kunnen ondervinden wanneer ze hun systeem naar Windows 11 willen updaten. Hun persoonlijke data in de browser kunnen na de update niet meer beschikbaar en/of volledig verwijderd zijn. Microsoft nam daarop de beslissing om de Windows 11-upgrade tijdelijk te blokkeren voor apparaten waarbij Internet Explorer ingesteld staat als standaardbrowser, totdat Microsoft een oplossing heeft gevonden.

Al lijkt het maar weinig waarschijnlijk dat Microsoft nog veel moeite wil steken om een oplossing te zoeken voor Internet Explorer. De iconische webbrowser is immers aan het einde van zijn levensduur gekomen. De huidige versie Internet Explorer 11 wordt sinds augustus 2021 niet langer meer ondersteund door het Microsoft 365-ecosysteem en krijgt sinds november 2020 geen updates meer. Een opstapje naar het definitieve einde dat er op 15 juni 2022 onherroepelijk zal komen. Dat zal maar op een beperkt aantal internetgebruikers een impact hebben, want het marktaandeel van Internet Explorer was onder de 2% gezakt.

Stap over naar Edge (of een andere browser)

Het advies dat Microsoft geeft om problemen tijdens de installatie van Windows 11 te vermijden, klinkt dan ook heel simpel: gebruik een andere browser. Gebruikers die voor de upgrade hun IE-data overzetten naar de Edge-browser zouden normaal gezien geen data mogen verliezen. Het spreekt voor zich dat het instellen van Edge als je standaardbrowser ook garant staat voor een vlot installatieproces.

Je mag uiteraard ook een nieuwe start nemen op een andere browser. Sinds de laatste Windows 11-update maakt Microsoft het weer een stuk eenvoudiger om de standaardbrowser te veranderen via het instellingenmenu.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business