Koopgidsen

Getest: Wat is de beste browser in 2022?

beste browser 2019
Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2022.

Browsers, we gebruiken ze allemaal op dagelijkse basis en iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Veel mensen zweren bij Google Chrome, maar ook Firefox en Opera zijn populaire namen die vaak gebruikt worden om op het internet te surfen. Gebruik je nog steeds Internet Explorer? Dan wordt het hoog tijd om te wisselen naar een snellere browser. Hieronder vind je onze suggesties voor Windows 10, Mac en in veel gevallen zelfs Android en iOS.

De beste browser in 2022

  1. Google Chrome
  2. Vivaldi
  3. Mozilla Firefox
  4. Opera
  5. Microsoft Edge
  6. Brave
  7. Safari

1. Google Chrome

Met Chrome als je standaardbrowser kan je niets verkeerd doen. Heb je al een Google- of Gmailaccount dan kan je zonder problemen inloggen om je bladwijzers en tabbladen probleemloos te synchroniseren tussen verschillende apparaten. Google Chrome is gebouwd op basis van het open-source Chromium-platform en overtuigt je met de eenvoud van zijn ontwerp. Het design is minimalistisch en toont je enkel wat je echt nodig hebt om naar je favoriete website te surfen. De browser is eveneens razendsnel, zelfs als er video’s geladen moeten worden. Ben je een fan van extensies, met name lichte apps die je kan toevoegen aan je browser? Dan is Chrome al helemaal de beste keuze, want geen andere browser heeft zo’n groot aanbod.

Google Chrome Browser
beste browser
webbrowser
Als we kijken naar populariteit, is Chrome de beste browser.

2. Vivaldi

Ben je een echte workaholic dan is Vivaldi dé browser voor jou. Wie een job heeft die zich vooral op het internet afspeelt, merkt doorheen de dag vaak dat er wel heel veel tabbladen open staan (die je uiteraard allemaal nodig hebt). Vivaldi biedt daar gelukkig een oplossing voor aan en laat je toe deze tabbladen netjes te stapelen naar eigen voorkeur. Zo kan je al je favoriete sociale netwerken onder één tab verzamelen én die tab hernoemen. Gedaan met chaos, je kan zelfs door de verschillende tabs scrollen als je dat wil, om nog sneller te kunnen werken. We raden bovendien ook de mobiele versie van de browser aan, want Vivaldi voor Android is zeer aanpasbaar.

Vivaldi browser
beste browser
webbrowser
Vivaldi helpt je bij de optimalisatie van je workflow.

3. Mozilla Firefox

Hoewel het marktaandeel van Firefox helemaal niet in de buurt komt van Chrome, heeft deze browser van Mozilla zijn eigen sterke punten die je absoluut kunnen overtuigen om hem eens uit te proberen. Privacy is enorm belangrijk in 2019 en daar zet het bedrijf al jaren volop op in. Wil je je data uit de handen van techgiganten zoals Google, Microsoft en Apple houden, dan is Firefox je allerbeste keuze.

Wil je een browser die er gewoon leuk uitziet? Dan raden we nogmaals Firefox aan, er zijn namelijk een quasi onbeperkt aantal leuke thema’s beschikbaar voor deze browser. Van mandarijnkleurig tot grasgroen en mat zwart, de keuze is volledig aan jou. Nu we het toch over keuze hebben, Chrome mag dan wel het grootste aantal extensies hebben, maar Firefox heeft een uniek aanbod dat je in geen enkele andere browser terugvindt.

Firefox browser
beste browser
webbrowser
Privacy en kleur, dat is Firefox.

4. Opera

Wie fan is van Google Chrome maar toch net dat beetje extra wil, moet zeker Opera een keer proberen. Eveneens gebaseerd op Chromium, biedt de browser een even minimalistisch design aan als Google Chrome, maar met enkele leuke toevoegingen. Zo kan je chat-apps zoals Messenger, WhatsApp en Telegram terugvinden in de zijbalk en ze onmiddellijk van daaruit raadplegen, zonder een nieuw tabblad te moeten openen. Het ingebouwde donkere thema zal door velen gesmaakt worden en het personaliseren van de achtergrond is een leuke extra.

Opera browser
beste browser
webbrowser
Minimalisme en extra toepassingen vind je in Opera.

5. Safari

Safari is niet (langer) beschikbaar voor Windows-gebruikers en richt zich specifiek op de Apple-liefhebbers onder ons. Safari zit versmolten in het Apple-ecosysteem (bijvoorbeeld via de interne zoekmachine en Siri) en is dan ook vaak de favoriete browser van mensen met een iOS-apparaat, zelfs al zijn de browsers hierboven eveneens beschikbaar voor het platform. Op vlak van snelheid moet Safari zeker niet onderdoen en ook de synchronisatie tussen verschillende apparaten verloopt heel vlot.

Safari browser
beste browser
webbrowser
Safari is de beste browser voor Mac en iOS.

6. Microsoft Edge

Sinds Edge is overgestapt op Chromium als framework, is de browser een heel pak interessanter geworden. Ja kan nu immers alle extensies gebruiken die ook beschikbaar zijn voor Google Chrome (en Vivaldi). Dit maakt de browser een pak toegankelijker. Microsoft Edge is echter nauw verbonden met het Microsoft/Windows-ecosysteem en dat vermijden we liever als we kunnen (Het Google-ecosysteem is nu eenmaal veel gebruiksvriendelijker). De browser krijgt daarom een eervolle vermelding, maar we raden hem niet aan iedereen aan.

Microsoft Edge Browser
beste browser
webbrowser
Microsoft Edge is beter op Chromium, maar nog steeds niet geweldig.

7. Brave

Recent maakten we kennis met Brave, een browser die hard inzet op veiligheid en privacy. Ook hier wordt gebruikt gemaakt van het Chromium-framework. Brave onderscheidt zich van de rest door gebruikers te betalen voor het bekijken van advertenties. Dit gebeurt via de cryptocurrency BAT. De browser is daardoor wel wat complexer in gebruik, maar wil je gewoon supersnel surfen en al de extra’s laten voor wat ze zijn, dan kan dat ook prima.

Brave browser 2021
beste browser
webbrowser

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business