Vivaldi update

Vivaldi, de gebruiksvriendelijke browser heeft in update 3.3 enkele nieuwe mogelijkheden toegevoegd.


We rapporteren geregeld over Vivaldi, de Chromium-browser die zich van de rest weet te onderscheiden door zijn groot aanbod van functionaliteit die je surfervaring verbetert. Een nieuwe update voor de mobiele app laat je nu toe om je adresbalk en tabbladen naar de onderkant van het scherm te verplaatsen. 

“Iedereen is anders. Wij maken een browser die bij jou past. Dit is altijd ons doel geweest.” Vivaldi CEO Jon von Tetzchner

Adresbalk onderaan

Ondertussen zijn we aangekomen bij Vivaldi 3.3 voor Android en viert de mobiele browser alweer zijn eerste verjaardag. Met smartphones die steeds groter worden, wordt het steeds lastiger om met één hand je adresbalk makkelijk te gebruiken. Soms raakt je duim amper bovenaan en wil je dan bijvoorbeeld een url kopiëren, dan wordt het helemaal een uitdaging. Eerder zorgde Vivaldi al voor een Tab Bar die het wisselen tussen tabbladen makkelijker maakt en nu kan je daar dus onderaan ook je adresbalk aan toevoegen. Uiteraard is dat geen verplichting en via Instellingen > Uiterlijk, kan je kiezen voor Adresbalk onderaan. 

Vivaldi 3.3

Andere toevoegingen aan Vivaldi 3.3

De 3.3 update, die nu te downloaden is via de Google Play store, voegt ook enkele andere kleine extra’s toe, zoals het geven van een bijnaam aan de verschillende zoekmachines en het nemen van een screenshot van een volledige website met de capture tool. Er werd ook ondersteuning voor het blokkeren van volledige pagina’s toegevoegd aan de ingebouwde Tracker en Ad blocker die in de vorige versie van Vivaldi geïntroduceerd werdGerelateerde artikelen

Vivaldi browser voor Android blokkeert nu nog beter advertenties

Fans van browser Vivaldi op Android kunnen vanaf deze week rekenen op nog meer flexibiliteit, wat de gebruikservaring ten goede komt.

Getest: Wat is de beste browser in 2022?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2022.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.