Vivaldi browser update

Fans van browser Vivaldi op Android kunnen vanaf deze week rekenen op nog meer flexibiliteit, wat de gebruikservaring ten goede komt.

Op de TechPulse redactie zijn we fan van Vivaldi, de Chromium-browser die voorzien is van zoveel praktische instellingen dat hij enorm aangenaam in gebruik is. Sinds enige tijd heeft Vivaldi ook een mobiele app voor Android en deze heeft net een update gekregen om nog beter om te gaan met vervelende advertenties.

Vaarwel advertenties

Standaard blokkeert Vivaldi al advertenties en trackers. Vanaf nu kan je dit echter veel nauwkeuriger afstellen. Zo werd de browser voorzien van nieuwe bloklijsten, een opsomming van bekende trackers die via deze lijsten geblokkeerd worden voor ze geactiveerd kunnen worden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit lijsten voor specifieke landen en kan je ook je eigen lijst toevoegen. Zorgt het blokkeren van trackers en advertenties toch voor problemen (dat kan al eens) of wil je een bepaalde website steunen door ads te tonen, dan kan je het geheel uitschakelen per website. 

Vivaldi browser update
Bloklijsten zijn beschikbaar voor verschillende landen.

Vivaldi-community doet zijn zegje

De Vivaldi-community vroeg ook om meer functionaliteit en flexibiliteit onderaan de mobiele browser en daar werd naar geluisterd. Knoppen die eerst bovenaan stonden staan nu ook onderaan, zodat je makkelijk tussen open, privé en recent gesloten of gesynchroniseerde tabbladen kan wisselen. Zo krijg je met één hand nog makkelijker toegang tot de belangrijkste functies. 

Vivaldi browser update
Je tabbladen beheren is nu nog eenvoudiger.

De Tab Strip, die een overzicht geeft van open tabbladen op een manier die te vergelijken is met de weergave in je desktop browser, kreeg ook een nieuwe naam en heet nu de Tab Bar, net zoals dat in de desktopversie het geval is. Vorige week kreeg de desktopversie van Vivaldi ook een update, waardoor de picture-in-picture (pop-out) functionaliteit voor video’s nu nog beter werkt. 

Vivaldi is te downloaden via de website of Play Store. Neem zeker ook even ons overzicht van de beste browsers van 2020 door om zo de beste match te vinden voor jou gebruik.

Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2020?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 6 populairste browsers van 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here