Nieuws

Tesla heeft sterk kwartaal ondanks sluitingen

Tesla Waakmodus Sentry Mode
Autofabrikant Tesla wist in het eerste kwartaal van 2022 een mooie hoeveelheid wagens te leveren ondanks alle logistieke problemen.

Daarmee wist het bedrijf de getemperde verwachtingen toch te overstijgen. De eerste drie maanden van dit jaar leverde het 310.048 voertuigen. Dat meldde het bedrijf zaterdag in een persbericht op zijn website. Ook CEO Elon Musk gaf op Twitter aan dat het om een ‘uitzonderlijk moeilijk’ kwartaal ging.

Uit het persbericht blijkt dat 295.324 van de totale hoeveelheid leveringen uit de Model 3 en Model Y bestonden. De overige 14.724 waren voor de Model S en Model X. Dat komt uit op respectievelijk 95 en 5 procent van de leveringen. Op vlak van productie zou het dit kwartaal in totaal 305.407 wagens hebben geproduceerd.

Lege productielijn

De fabrikant had met enkele aanvoerproblemen te kampen. Zo was de fabriek in Shanghai in maart enkele dagen gesloten vanwege een stijgende hoeveelheid coronabesmettingen. Dit is de grootste productielijn van Tesla die zowel de Model 3s als Model Ys vervaardigt. Sluitingen hier laten zich dus snel voelen. Ook voerde China opnieuw lockdowns in binnenin de hoofdstad, wat wederom druk zet op de fabriek.

Het volgende kwartaal zal de productie nog hoger liggen. Eind maart rolde in de nieuwe Duitse gigafabriek te Berlijn-Brandenburg de eerste wagens van de band. Tesla hoopt hier jaarlijks 500.000 Model Y-voertuigen af te kunnen werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business