Nieuws

Neem een kijkje achter de schermen bij Tesla in Berlijn

Tesla
Image: Tesla
Tesla gunt ons een unieke blik achter de schermen bij zijn Gigafabriek in Berlijn. Bekijk van dichtbij hoe een Tesla-wagen gemaakt wordt.

Heb je je altijd al eens afgevraagd hoe het er in een Tesla-fabriek aan toe gaat? Een unieke video die Tesla gedeeld heeft via zijn YouTube-kanaal beantwoord al jouw vragen. Voor een publiciteitsstunt vliegt een drone over en door de nieuwe Gigafabriek van Tesla in de Duitse hoofdstad Berlijn. Die toont je een unieke blik achter de schermen bij de wagenbouwer.

Zo beleef je van wel heel dichtbij de verschillende stappen in het productieproces van een Tesla-wagen, waarbij de drone vaak oog in oog staat met de machines. Wil jij eens een exclusieve rondleiding krijgen bij Tesla? Hieronder kan je de video bekijken:

Berlin rocks

Ondertussen draait de Gigafabriek in Berlijn op volle toeren. Twee weken geleden rolde de eerste Model Y’s, voorlopig het enige model dat in Duitsland gemaakt wordt, van de band en hebben duizenden klanten al een Tesla met ‘Made in Germany’-label mogen ontvangen. Dan kan er al eens een dansje af bij Elon Musk. Via de fabriek in Berlijn, een stad die zeer centraal gelegen is op het Europese continent, wil Tesla de Europese markt sneller kunnen bedienen. Ook Tesla-wagens die in België verkocht worden zullen op termijn uit Duitsland moeten komen. Om daarvoor te kunnen zorgen wil Tesla het werknemersbestand in Berlijn uitbreiden van 3.000 naar 12.000.

Dat het de wagenbouwer goed voor de wind gaat, is geen geheim meer. Het voorbije kwartaal verbrak Tesla opnieuw zijn record van aantal geleverde wagens, ondanks dat de fabriek in Shangai met coronazorgen kampte. In het volgende kwartaal moet de fabriek in Berlijn mee helpen het record nog wat scherper zetten. Elon Musk heeft het alvast naar zijn zin in de Duitse hoofdstad, bevestigde hij nog eens op Twitter (het platform waar hij vanaf nu hoofdaandeelhouder van is).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business