Nieuws

Google verbergt apps die al tijdje geen update kregen

Android apps
Google gaat apps op zijn Play Store die al enige tijd geen updates meer hebben gekregen uit het zicht halen van gebruikers.

Daarmee wilt Google een systeem inbouwen om de Play Store wat op te frissen. Dat meldt het bedrijf in een post op zijn Android-ontwikkelaarsblog. Ontwikkelaars die al een tijdje geen updates meer aan hun applicaties meer hebben aangebracht om deze af te stemmen op de nieuwe Android OS-versies, zullen deze apps uit de online winkel zien verdwijnen. Het bedrijf zal hiermee op 1 november 2022 van start gaan.

De maatregel geldt voor alle applicaties die binnen de twee jaar voor de laatste grote Android-release geen update meer hebben aangebracht. Apps die zich in die periode op geen Android Application Programming Interface (API) hebben gericht worden opzij geschoven. Hiermee wil Google voorkomen dat applicaties met onvoldoende beveiliging zich een weg banen naar nieuwere toestellen. Dit zou immers een makkelijke toegangspoort zijn hackers.

Credit: Google

De apps zullen niet volledig uit de Play Store worden gegooid, maar wel uit het zicht worden gehaald. Ontwikkelaars krijgen hiermee dus de mogelijkheid om hun apps nog bij te werken. De kans dat ze dit na twee jaar stilte nog zullen doen, is echter zeer beperkt. Gebruikers kunnen de apps nog steeds terugvinden als hun toestel op een Android-versie draait die binnen het API-niveau van de app ligt.

Lees ook: Google zet verkoop van films en series via Play Store stop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business