Nieuws

Plottwist: Elon Musk bedankt voor zitje in bestuur Twitter

Twitter
Elon Musk zal dan toch geen deel uitmaken van de raad van bestuur van Twitter. Wat speelt er achter de schermen bij Twitter?

De intrede van Elon Musk bij Twitter heeft vanochtend een opvallende plottwist gekregen. CEO Parag Agrawal maakte via Twitter officieel bekend dat de nieuwe investeerder niet zal toetreden tot de raad van bestuur. Diezelfde Agrawal kondigde nochtans vorige week geleden met veel tromgeroffel aan dat Musk vanaf september deel zou uitmaken van de raad van bestuur, nadat bekend geraakte dat hij 9,2% van de aandelen had gekocht. Maar nu zou Musk voor dat dus bedankt hebben.

Een officiële verklaring heeft Musk zelf nog niet gegeven voor die beslissing, dus wordt er nu volop gespeculeerd over deze nieuwe wending. Vooral het zinnetje “Ik geloof dat het zo beter is” in de verklaring van Agrawal doet vermoeden dat er meer speelt achter de schermen. Zitten Agrawal en Musk toch niet op dezelfde golflengte? Hebben de andere aandeelhouders zich geroerd? Of misschien vindt Musk simpelweg dat hij al meer dan voldoende werk heeft met Tesla, SpaceX en zijn andere projecten? Veel vragen, maar weinig klare antwoorden.

Is Twitter stervende?

Musk lijkt het allemaal ook niet te veel aan zijn hart te laten komen. De afgelopen dagen heeft hij weer lustig zitten tweeten over zijn nieuwste speeltje. Zo stelde hij zich op zaterdag de vraag of Twitter niet op sterven ligt. Hij kwam tot die conclusie na een klein onderzoekje naar de accounts met de meeste volgers. Die zouden nauwelijks nog iets posten op het platform. Ook vind hij de prijzen van de Blue-abonnementen te hoog en organiseerde hij nog eens een poll waarin hij Twitter wilde oproepen om daklozen op te vangen in het hoofdkantoor ‘omdat het nu toch leeg staat’. Al sinds het begin van de coronapandemie werken Twitter-medewerkers voltijds thuis, al wil Pagrawal zijn werknemers stilaan weer terughalen naar kantoor. Met dergelijke tweets lijkt Musk toch te willen laten zien dat hij niet naar Twitter is gekomen om vanop de achtergrond toe te kijken.

Een ander muntje dat nu opgeworpen wordt is dat Musk bewust niet wil toetreden tot de raad van bestuur om zijn invloed via aandelen te vergroten. Als bestuurder zou hij volgens de statuten van het bedrijf maximaal 14,9% van de aandelen mogen bezitten. Door de positie in de raad van het bestuur te weigeren zou er in principe geen beperking liggen op het aantal aandelen dat hij nog kan bijkopen. Maar ook die piste is voorlopig niet meer dan speculatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business