Nieuws

watchOS 9 brengt verbeterde energiebesparingsmodus naar Apple Watch

Apple watchOS 9
De nieuwste versie van watchOS zal betere batterijfuncties krijgen. watchOS 9 zal een nieuwe energiebesparingsmodus krijgen waar velen op zitten te wachten.

Dat schrijft Bloomberg deze week. Apple werkt aan een verbeterde energiebesparingsmodus voor zijn Apple Watch. Bedoeling is om ook in die modus je Apple Watch beter bruikbaar te maken, een feature waar mogelijk heel wat gebruikers naar uitkijken.

watchOS 9

In juni zal de iPhonegigant tijdens de eerste avond al zijn softwarenieuwigheden aan de wereld tonen. Zoals vanouds krijgen we dan updates voor iOS, iPadOS, macOS, tvOS en watchOS te zien. Die laatste is al aan zijn 9e generatie ondertussen.

Veel eigenaars van een Apple Watch geven vaak als enige minpuntje de batterijduur aan. De meeste gebruikers komen net één werkdag toe met hun Apple Watch, dat hangt er natuurlijk ook vanaf hoe je hem gebruikt. Wie bijvoorbeeld meerdere workouts doet op een dag zal zijn batterijduur sneller zien slinken.

Verbeterde energiebesparingsmodus

Als gevolg daarvan kan het zijn dat je Apple Watch soms in de vroege avond al in energiebesparingsmodus zal gaan. Het nadeel van die modus is dat je Watch vanaf dan een stuk minder bruikbaar is. Daar wil Apple met watchOS 9 verandering in gaan brengen. Het bedrijf zou ervoor zorgen dat je toch nog meer functies kunt gebruiken in die energiemodus dan nu.

Apple Watch 7

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business