Nieuws

Meta wil zijn eerste augmented-reality-bril lanceren in 2024 

Meta logo
© Meta
In 2024 wil Meta zijn eerste augmented-reality-bril op de markt brengen. Er staan ook al een tweede en derde model op de planning.

De opvallendste eigenschap van de augmented-reality-bril is dat hij zelfstandig zijn ding kan doen, zonder een verbinding met een smartphone. Dat meldt The Verge. In de plaats daarvan moet de slimme bril wel communiceren met een meegeleverd draadloos apparaatje. Het besturingssysteem zou gebaseerd zijn op dat van Android. 

De bril zal in eerste instantie gebruikmaken van de gekende mogelijkheden voor augmented reality (AR), zoals de basisfuncties, waarbij er een extra digitale laag over de zichtbare werkelijkheid gelegd wordt. De slimme tech projecteert beelden op de brillenglazen. 

Augmented-reality-bril met hologrammen 

Maar Meta gaat nog een stapje verder. Zuckerberg en co willen mensen met elkaar laten communiceren via hologrammen van zichzelf. De Facebookbaas wil daarmee naar eigen zeggen voor een meeslepende ervaring zorgen.  

Daarom heeft hij erop aangedrongen dat zijn eerste AR-bril een “volledige” AR-ervaring biedt, inclusief 3D-beelden en een breed gezichtsveld. Meta mikte eerst op een gezichtsveld van 70 graden, maar dat zou iets te ambitieus gebleken zijn. 

The Zuck zal zich mogen reppen om de ontwikkeling van de bril op tijd af te krijgen, wil Meta hem tegen 2024 volgens plan op de markt willen brengen. Hoe duur de augmented reality-bril zal zijn, is nog niet bekend. Wellicht zal die meer dan 300 dollar (270 euro) gaan kosten. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business