Nieuws

NASA zet Space Launch System weer binnen na afgeblazen tests 

Space Launch System
NASA wilde haar nieuwe maanraket testen, maar moest het Space Launch System van het lanceerplatform halen door technische problemen.

Er stond een belangrijke test gepland voor de maanraket. Die werd al een paar keer uitgesteld en ook de nieuwe oefening met het Space Launch System moest worden gestaakt door technische problemen. Dat meldt SpaceNews. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie houdt wel voet bij stuk, want de test zal nog moeten plaatsvinden. Wanneer de reparaties voltooid zullen zijn, is niet duidelijk.

De zogenaamde ‘wet dress rehearsel’ had al op 1 april moeten plaatsvinden. Bij zo’n oefening worden alle systemen getest voor een echte lancering. Er wordt brandstof in de raket gepompt en de crew test de countdown-sequentie voor de lancering. Tien seconden voordat de raket effectief zou opstijgen, wordt de lancering onderbroken en de raket weer leeggepompt. 

Space Launch System van groot belang 

Het Space Launch System is de nieuwe raket van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap die opnieuw mensen op de maan moet zetten. Het Artemis-programma is de spirituele opvolger van de Apollo-missies, die in 1969 voor het eerst mensen op de maan zetten.   

Het is althans de bedoeling om dit jaar nog de Artemis-missie te laten doorgaan. In een eerste fase zal een onbemande Orion-capsule in een baan rond de maan gebracht worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business