Official Apple retailer Switch premium reseller.

Switch, dat in handen is van het Franse SFAM, is zijn contract met Apple kwijt. De winkel zal daardoor uit het straatbeeld verdwijnen.

Advertentie

Apple Premium Reseller Switch is niet meer. De Amerikaanse iPhonefabrikant Apple heeft zijn contract met Swtich geannuleerd waardoor de winkelketen geen producten en diensten van Apple meer mag aanbieden. De Premium Reseller gaat voortaan door het leven onder de naam hubside.store en zal alleen nog refurbished smartphones van andere merken gaan verkopen.

No more Switch

Nadat de Premium Reseller enige tijd geleden al in opspraak kwam omwille van illegale praktijken rond de verkoop van verzekeringen is Apple in gang geschoten. Volgens de Reseller zelf was er op dat moment niets om zich zorgen over te maken tot nu. De technologiegigant laat weten in een statement dat ze diep teleurgesteld zijn in de manier waarop ze klanten hebben misleid. Dat heeft ertoe geleid om de relatie met de winkelketen stop te zetten.

Wat betekent dat voor de klanten?

Klanten kunnen dus niet meer terecht bij Switch. Je kan er niet meer terecht voor nieuwe producten en vermoedelijk zal het ook niet eenvoudig zijn om er nog terecht te kunnen voor een reparatie. Er komt dus een nieuwe naam en een nieuwe bron van inkomsten, al die wijzigingen zouden volgens de vakbond geen gevolgen hebben voor het personeel.