Nieuws

Tesla verkocht veel meer wagens in Q1, ondanks chiptekort 

Tesla
Image: Tesla
Tesla heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 68 procent meer wagens verkocht dan in Q1 van 2021. De EV-bouwer leverde 310.000 auto's af.

De omzet voor het eerste kwartaal bedroeg 18,76 miljard dollar. Dat is meer dan de 17,8 miljard dollar die analisten voorspeld hadden, zo meldt de Amerikaanse nieuwsdienst CNBC. Dat is opmerkelijk, want de autobouwer noemde het eerste kwartaal van 2022 “uitzonderlijk moeilijk”.

Toch slaagden Elon Musk en co erin om 310.000 Tesla’s af te leveren en nieuwe fabrieken neer te poten in Berlijn en Austin. De investering in de bouw van die fabrieken past in de lokalisatiestrategie van het merk. Tesla wil de productiekosten drukken door zijn wagens korter bij de afzetmarkt te bouwen.

Nochtans krijgt Tesla net als andere constructeurs af te rekenen met de stokkende toevoer van computerchips. Daarnaast jaagt de inflatie (als een gevolg van de oorlog in Oekraïne) de prijzen verder de hoogte in. En in de gigafabriek in Sjanghai krijgt Tesla te maken met nieuwe uitbraken van COVID, waardoor het werk er grotendeels werd stilgelegd.  

Tesla blik positief vooruit 

Bij de opening van de gigabriek in Austin (Texas) eerder deze maand, bevestigde CEO Elon Musk al dat de Cybertruck in 2023 eindelijk verkocht zal worden. Later wordt er ook gekeken naar een nieuwe Tesla Roadster. 

Musk verwacht dat hij die positieve lijn ook in 2022 zal kunnen doortrekken. Naar verwachting zal Tesla dit jaar zijn voertuigproductie met 50 procent kunnen verhogen. “Of zelfs 60 procent”, liet Musk nog optekenen.  

De CEO vermeldde ook nog een Robotaxi-prototype dat Tesla aan het ontwikkelen is. “Dat wordt sterk geoptimaliseerd voor autonomie. Dat betekent dat de taxi geen stuur of pedalen zal hebben. Er komen nog wat innovaties aan die ik erg opwindend vind”, liet de techbobo zich ontvallen. De Robotaxi zou al in 2024 in productie kunnen gaan. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business