Nieuws

Tesla teaset Cybertruck en FSD-bèta

Tesla gebouw San Francisco
Autofabrikant Tesla meldt dat het dit jaar een bèta-versie van zijn zelfrijdende technologie uitbrengt, en dat de Cybertruck in 2023 te koop komt.

Tesla-fans hebben weer een hele boel om naar uit te kijken. Gisteren kondigde de autofabrikant zijn aankomende producten aan. Dat deed het bedrijf op het openingsfeest van de gigafabriek in Texas, bijgestaan door Elon Musk voorzien van zonnebril en cowboyhoed. Dit meldt persbureau Reuters. Naast de release van de nieuwe wagen in 2023 maakten ze ook bekend dit jaar nog een bèta van hun zelfrijdende technologie uit te willen rollen naar voertuigen.

In 2019 stelde Musk nog de Cybertruck voor, de elektrische pick-up van de automaker. Deze moest origineel in 2021 verschijnen, maar Tesla sloeg er niet in om de wagen op tijd af te krijgen. De deadline werd verlegd naar dit jaar, maar ook dat bleek niet voldoende haalbaar. Uit de presentatie van gisteren blijkt dat we de futuristisch uitziende wagen in 2023 mogen verwachten. Deze wagen zal mee in de gigantische fabriek in Texas vervaardigd worden, en gezien de omvang van het complex bestaat de kans dat ze deze nieuwe datum wel kunnen halen. Ook zou het bedrijf volgend jaar zijn Tesla Semi-vrachtwagen willen uitbrengen. Net als bij de elektrische pick-up werd dit voertuig meerdere malen uitgesteld. Gezien de omvang van dit project zijn we iets minder optimistisch dat we dit in 2023 te zien krijgen.

Bijna zelfrijdend

Naast de Cybertruck was er nog goed nieuws. Er zou dit jaar nog een bèta-versie van Full Self Driving (FSD), de software-toepassing die wagens van Tesla in staat stelt om grotendeels op eigen houtje te rijden, worden uitgebracht. De software zou worden uitgerold naar alle FSD-abonnees in Noord-Amerika. Wanneer dit juist zal zijn, vertelde Musk niet.

Tesla zou momenteel ook bezig zijn met een mensachtige robot, genaamd Optimus. Deze robot zou gebruikt kunnen worden voor allerlei eenvoudige menselijke taken. De productie hiervan zou in 2023 starten. Daarnaast meldde Elon Musk tevens te willen werken aan een zelfrijdende taxi. Deze zou een zeer futuristisch uiterlijk krijgen, maar meer informatie over het project is momenteel nog niet bekend. Tesla lijkt dus zeker niet stil te zitten. De vraag blijft echter in welke mate ze al deze projecten realistisch op tijd af kunnen leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business