Nieuws

Instagram test beperkt hashtag-scherm

Met een nieuwe test wilt Instagram het zijn gebruikers makkelijker maken bij het scrollen doorheen de gezochte hashtags.

Dool je al wel eens rond op Instagram terwijl je van hashtag naar hashtag springt, op zoek naar leuke foto’s? Geen nood, iedereen doet dat al wel eens. Het bedrijf kondigt echter aan enkele aanpassingen door te voeren op dit gebied. Dat maakte het deze week bekend in een bericht op Twitter. Waar gebruikers nu drie verschillende tabs te zien krijgen om doorheen de hashtags te scrollen, test het bedrijf nu een optie met slechts twee tabs.

Gebruikers kunnen bij het zoeken in de zoekbalk bovenaan verscheidene hashtags ingeven. Hiermee krijgen ze dan een overzicht van alle afbeeldingen die over dezelfde hashtags beschikken. Deze worden in drie verschillende tabs ingedeeld, zijnde Top, Recent en Reels. Bij het experiment wilt Instagram de middelste ‘Recent’-optie verwijderen. Hiermee willen ze naar verluidt zien of mensen op deze manier meer relevante hashtag-content te zien krijgen.

De test wordt momenteel uitgerold naar een beperkte selectie aan gebruikers. Het is niet duidelijk of ook gebruikers in België en Nederland daarbij horen. Bovendien is het ook niet zeker of deze functie de test overleeft en globaal wordt uitgerold. Houd dus zeker jouw hashtag-zoekfunctie in de gaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business