Nieuws

Google maakt eerste bèta Android 13 beschikbaar 

Galaxy-toestellen krijgen Android 13
Image Credit: Google
Zoals aangekondigd heeft Google de allereerste bètaversie van Android 13 beschikbaar gemaakt, voor de Pixel 4 tot en met de Pixel 6 en 6 Pro.

Beta 1 bevat alle upgrades van de Android 13 Developer Preview 2, waaronder de vraag van apps om notificaties te mogen sturen, voor ze meldingen kunnen geven op je toestel. Er zijn maar drie nieuwe features, waarvan er twee bestemd zijn voor ontwikkelaars. De gewone gebruiker kan experimenteren met meer gedetailleerde privacy-instellingen voor gedeelde mediabestanden. En dan is er nog een nieuwe fotoselectie-tool, Bluetooth LE-audio en ondersteuning voor MIDI 2.0-randapparatuur via USB. 

Bèta Android 13 vrij toegankelijk 

Hoewel iedereen dus toegang kan krijgen tot de eerste bèta, blijft het zoals bij elke testversie aangeraden om die niet op je dagelijkse telefoon te installeren, maar op een tweede testapparaat. Hoewel zulke bèta’s tegenwoordig wel vrij stabiel zijn, is platformstabiliteit nog geen prioriteit voor Google. Daar wordt pas in juni op gefocust.  

De eerste definitieve versie van Android 13 zou ergens in juli uitgerold moeten worden. De bèta mikt in de eerste plaats op ontwikkelaars die hun apps willen optimaliseren voor het OS tegen de tijd dat het nieuwe besturingssysteem vrij beschikbaar is. 

De eerste bèta’s van een nieuwe Androidversie bieden doorgaans ook niet het volledige pakket dat gebruikers verwachten. Zo stelde Google voor Android 12 het Material You-ontwerp pas voor op I/O 2021, maanden na de eerste echte preview-builds voor consumenten. Wie graag aan de slag wil gaan met een volwaardig Android 13, kan dus best I/O 2022 afwachten, dat op 11 en 12 mei plaatsvindt. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business