Crystal Dynamics
Rise of the Tomb Raider is een grafisch meesterwerkje. Wil je consistent 60 FPS of meer halen, dan schroef je best je resolutie terug naar Full HD of WQHD.

De Zweedse gamereus Embracer Group heeft Crystal Dynamics overgenomen van Square Enix. Onder meer de Tomb Raider-reeks wisselt van eigenaar.

In zijn geheel bekeken gaat het om de overname van drie studio’s die onder Eidos Interactive-vlag voeren. Niet alleen Crystal Dynamics, maar ook Eidos-Montréal en Square Enix Montréal komen in Zweedse handen. De totale deal was goed voor 300 miljoen dollar (284 miljoen euro). Dat maakte Embracer Group zelf bekend.

Embracer Group krijgt Tomb Raider 

Concreet rijft het Zweedse concern in één klap de eigendomsrechten binnen van populaire gamefranchises als Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain. Daarbij horen ook de rechten op meer dan 50 titels uit het verleden. In totaal wisselen 1.100 werknemers van werkgever, op maar liefst acht locaties wereldwijd.

Soul Reaver-remaster? 

Fans van deze gamereeksen zullen alvast hopen op kwaliteitsvolle sequels. En in het geval van Legacy of Kain wordt de kans op een revival van Soul Reaver mogelijk nog wat groter. Het voorbije jaar doken er geruchten op dat er een remaster zou aankomen. De gothic cultklassieker was destijds een vernieuwende, maar ook overambitieuze titel die mogelijk beter tot zijn recht kan komen op de PlayStation 4 en 5. 

De overname door Embracer Group is nog niet helemaal afgerond. De Zweden hebben zelf al meer dan 14.000 werknemers in dienst, waaronder 10.000 gameontwikkelaars. Het concern omvat ook al 124 gamestudio’s, die samen aan 230 titels werken.