Nieuws

Google zet YouTube Go definitief stop

YouTube abonnees
© YouTube/Google
Het bekende platform besloot om de lichte YouTube Go-app om video’s later mee te bekijken dit jaar nog volledig af te sluiten.

Jammerlijk nieuws voor de gebruikers van de YouTube Go-app wereldwijd. Google koos ervoor om de YouTube-app dit jaar nog stil te zetten. Dat meldt het bedrijf in een bericht op zijn blog. De nood voor deze app bij zowel de gebruikers als ontwikkelaars leek stilaan te ontbreken.

YouTube Go zag in 2016 voor het eerst het levenslicht als experiment. De app was specifiek ontworpen voor gebruikers die zich op plaatsen bevonden met een vaak ontoereikende mobiele internetverbinding. Zo konden ze thuis bijvoorbeeld filmpjes van YouTube downloaden via de app om later onderweg te kunnen bekijken. Daarnaast vormde het ook gewoon een lichtere versie van de app die iets meer gebruiksvriendelijkheid aanbood. Je had bijvoorbeeld geen optie om video’s te plaatsen of commentaren te posten. Hiermee vormde het dus een geschikt alternatief voor de standaardapp op oudere smartphones met wat ondermaatse hardware.

Niet meer nodig

Volgens Google zou de nood aan de app grotendeels zijn verdwenen. Het bedrijf zou veel hebben geïnvesteerd in zijn standaard YouTube-app om de prestaties te verbeteren. Hierbij zou de software op toestellen in gebieden met een slechte verbinding en/of oudere hardware steeds beter werken. Bovendien vroegen steeds meer gebruikers van YouTube Go om meer geavanceerde functies, waardoor ze ook weer te dicht bij elkaar kwamen te liggen.

De app was uiteindelijk beschikbaar in meer dan 130 landen. In België kon je de app ook terugvinden, maar niet zomaar downloaden. Sideloaden was nog wel mogelijk. Het stopzetten van de app zal ongetwijfeld voor een niche gebruikers spijtig nieuws blijken. Hiermee wordt de begraafplaats voor afgevoerde projecten van Google ook weer een beetje groter.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business