Nieuws

YouTube zet picture-in-picture-test op iOS stop

YouTube iOS 14
Streamingdienst YouTube stopt een experiment waarbij iOS-gebruikers met een Premium-account de picture-in-picture-modus kunnen inschakelen.

Daarmee komt een einde aan een zeer interessante functie. Dat blijkt uit een bericht van 9to5Google. Hiermee konden iOS-gebruikers met een Premium-account hun YouTube-app draaiende houden in een klein venster op hun scherm. Bij het weggaan uit de YouTube-applicatie kon je dus blijven verder kijken. De app moest dus niet gesloten worden, waardoor ze video’s en muziek dus konden laten voortspelen. Volgens hen zouden meerdere gebruikers sinds vorige week de melding krijgen dat de feature niet meer beschikbaar is. Sommige gebruikers zouden echter nog steeds met de functie aan de slag kunnen. Bovendien is deze niet meer terug te vinden in de lijst met experimentele functies van YouTube.

Google introduceerde de functie vorig jaar in juni, en dat enkel voor YouTube Premium-abonnees. Toen maakte het bedrijf ook al duidelijk dat de implementatie van de feature slechts om een tijdelijke test ging. Deze eerste test zou tot 31 oktober lopen, maar Google besloot dit te verlengen tot 8 april. Het maakte wel enkele keren duidelijk dat de feature na verloop van tijd ook naar gewone, niet-Premium-gebruikers zou worden uitgerold.

Wat het verdwijnen van de test juist inhoudt, is nog niet duidelijk. De kans bestaat dat de test toch niet beoogde resultaten wist op te leveren. Een andere optie is dat de functie voldoende is uitgewerkt om binnen afzienbare tijd wereldwijd te worden gelanceerd. Voorlopig is het ook nog niet geweten of dit iets is dat we ooit op Android-toestellen mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business