Nieuws

Google Lens introduceert multisearch

Google Search
Google lanceert een nieuwe functie waarmee je aan de hand van een afbeelding en extra zoekterm op zoek kan gaan naar een combinatie van beide.

Niet elke zoekopdracht is eenvoudig onder woorden te brengen. Soms weet je exact wat je wilt, maar is het niet eenvoudig om dit aan Google duidelijk te maken zonder het te kunnen laten zien. Google lijkt daar echter een zeer interessante oplossing voor te hebben gevonden. Dat meldt het in een blogpost. Door ‘multisearch’ uit te rollen naar Google Lens kunnen gebruikers bijkomende zoekopdrachten toevoegen aan afbeeldingen.

Multisearch stelt je in staat om jouw zoekopdracht te starten aan de hand van een afbeelding. De foto-zoekfunctie van Google Lens krijgt hierbij dus een uitbreiding. Neem een foto, kleef daar een extra zoekterm op, en Google zal deze zelf combineren om je hopelijk van een antwoord te kunnen voorzien. Vorig jaar maakte het bedrijf de komst van MUM bekend. Dit AI-platform zou je moeten helpen bij zoekopdrachten door je steeds relevante en nieuwe informatie door te sturen. Multisearch maakt nog geen gebruik van MUM, maar het bedrijf hoopt deze wel in de nabije toekomst te kunnen samenvoegen.

Credit: Google

De feature wordt nu uitgerold naar Android- en iOS-gebruikers van de Google-app in de Verenigde Staten. Om met de functie aan de slag te gaan open je de app en druk je op het Lens-icoon. Na het nemen van een foto of importeren van eentje van jouw smartphone swipe je omhoog. Daarmee krijg je de ‘Add to your search’-optie te zien. Vervolgens ben je in staat om een extra zoekterm in te geven. Google zal dit dan toepassen op de afbeelding die het voorgeschoteld krijgt.

Zo kan je bijvoorbeeld zoeken naar een gelijkaardig object, maar dan met een andere kleur. Volgens Google zou je ook bijvoorbeeld patronen uit kleding kunnen halen, en zoeken naar gelijkaardige kledingstukken met dit motief. Het bedrijf stelt dat de functie momenteel het best werkt bij ‘shopping searches’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business