sonos speaker
Image Credit: Sonos

Smart speakers en sound bars van Sonos zullen binnenkort te bedienen zijn met Sonos Voice, de eigen virtuele assistent van de audiofabrikant.

Advertentie

De geruchten dat Sonos zijn eigen virtuele assistent aan het bouwen is doen al langer de ronde, maar nu lijkt die ook klaar voor lancering. Volgens The Verge gaat de audiofabrikant op 1 juni Sonos Voice lanceren in de Verenigde Staten. Daar zal de virtuele assistent moeten dienen als een vervanger voor Google Assistant en Alexa, die nu de vaste virtuele assistenten zijn voor de audioproducten van Sonos. Sonos Voice is compatibel met alle producten die je met de Sonos S2-software kan koppelen.

Geen Spotify bij lancering

Je zal Sonos Voice kunnen gebruiken om muziek af te spelen of te pauzeren. Bij de lancering zal dat werken voor Apple Music, Amazon Music, Pandora, Deezer en hun eigen Sonos Radio. Spotify is de opvallende afwezige, maar dat hoopt Sonos snel te kunnen toevoegen, alsook compatibiliteit met YouTube Music. Voor Spotify-gebruikers is het dus niet ongunstig dat de internationale lancering nog even op zich laat wachten. Daarvoor is nog geen tijdlijn bekend. Het is ook nog afwachten of Sonos Voice uiteindelijk een Nederlandstalige versie zal krijgen.

Ook op gebied van hardware zit Sonos niet stil. De fabrikant zou werken aan een budgetvriendelijke soundbar die slechts 250 dollar zou kosten. De soundbar zou zich dan beperken tot de basisfuncties en bijvoorbeeld geen Dolby Atmos ondersteunen. We verwachten dat Sonos in de komende weken meer informatie over dit product bekend maakt.


Deze redacteur heeft een niet te stillen nieuwsgierigheid. Schrijft en denkt graag na over de impact die technologie heeft op onze maatschappij.