Volkswagen ID.4 Europa

In Europa en de Verenigde Staten is de wachtrij bij Volkswagen opgeschoven naar 2023. Voor dit jaar is de autobouwer uitverkocht.

Dat heeft de CEO van Volkswagen, Herbert Diess, laten weten. Volgens hem zijn alle elektrische modellen zo goed als uitverkocht in Europa en de Verenigde Staten. Dat wil zeggen dat wie hoopte van een elektrisch model te kopen bij Audi, Volkswagen of Skoda, zal moeten wachten tot 2023. De Duitse autobouwer heeft nog steeds last van een stokkende productie door het strenge COVID-beleid in China. Daardoor ligt een deel van de productie er dikwijls tussenuit, en dan hebben we nog niet gesproken over het nijpende tekort aan chips.

Volkswagen uitverkocht

CEO Diess geeft ook aan dat het niet verwacht dat het aantal inkomende bestellingen zal dalen. Er staan vandaag de dag heel veel mensen op de lijst die op hun EV zitten te wachten. Volkswagen verwacht dat die lijst alleen maar langer zal worden. En de autobouwer is niet alleen, zo zijn er nog verschillende voorbeelden. Ford heeft in de Verenigde Staten ook problemen met de levering van zijn elektrische F-150 Lightning. Het bedrijf neemt geen bestellingen meer aan voor dit jaar.

Toch zijn er ook opvallende cijfers. Zo schrijft The Financial Times dat Volkswagen in het 1e kwartaal van dit jaar net geen 100.000 elektrische modellen heeft verkocht terwijl dat er voor Tesla in dezelfde periode 310.000 zijn.