paramount+
Image Credit: Paramount Pictures

Het streamingplatform Paramount+ gaat flink uitbreiden in Europa, maar lijkt onze streken voorlopig nog links te laten liggen.

Er kan altijd nog een streamingplatform bij, moeten ze bij Paramount Pictures gedacht hebben. Tijdens de onthulling van hun meest recente kwartaalresultaten maakte de filmstudio bekend dat ze het bereik van hun streamingdienst Paramount+ fors willen gaat uitbreiden. Daarbij kijken ze vooral naar de Europese markt. Volgens Variety zal het streamingplatform vanaf 22 juni beschikbaar zijn in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, in de tweede helft van het jaar komen daar Duitsland, Italië, Frankrijk en Oostenrijk bij. Paramount bracht zijn streamingplatform eerder al uit in Scandinavië.

Op Paramount+ kan je de volledige filmcatalogus van Paramount Pictures bekijken. Met onder andere The Godfather, Forrest Gump en Titanic heeft de studio in zijn lange studio al heel wat klassiekers voortgebracht. Het platform heeft ook de streamingrechten te pakken gekregen voor de populaire cartoon South Park. Maar er zijn uiteraard ook unieke series te bekijken alsook de televisiezenders van het medianetwerk CBS. Vroeger ging de dienst door het leven als CBS All Access, sinds 2021 gaat het platform onder de huidige naam door het leven. Een abonnement zal 7 pond (8,22 euro) per maand of 70 pond (82,20 euro) per jaar kosten in het Verenigd Koninkrijk.  

Paramount+ in België

Wil jij er nog een streamingabonnementje bijnemen? Slecht nieuws, voorlopig komt Paramount+ ondanks een flinke uitbreiding in Europa nog niet naar de Benelux. Dat komt omdat Paramount+ in Europa onderdeel zal uitmaken van Sky TV dat hier niet beschikbaar is. Zo lopen we in België dus opnieuw een streamingplatform mis. Ook HBO Max hebben we hier nog niet zien verschijnen omwille van een exclusieve deal tussen HBO en Telenet om hun titels aan te bieden via GoPlay en Streamz. HBO Max is wel beschikbaar in Nederland.

Er zijn altijd wel omwegen waarmee je kan proberen een streamingplatform dat hier niet beschikbaar is te bekijken. Met een VPN-verbinding kan je je IP-adres omleiden naar de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk om de geografische blokkades op te heffen. Echter zal Paramount+ geen Belgische bankkaarten aanvaarden zolang het platform hier niet beschikbaar is, dus je bankkaart zou al moeten gekoppeld zijn aan een buitenlandse bankrekening.

Concurrentie neemt toe

Met de komst van Paramount+ wordt de concurrentie binnen de videostreamingmarkt nog meer aangescherpt. En die stond al zwaar onder hoogspanning. Dat moest zelfs Netflix het afgelopen kwartaal op pijnlijke wijze ondervinden. Op den duur zijn er zoveel streamingplatformen dat het onmogelijk is om bij ze allemaal een abonnement te hebben.