Twitter

Elon Musk wil het aantal gebruikers op Twitter verviervoudigen. Tegen 2025 moet het platform maar liefst 69 miljoen betalende gebruikers tellen.

Advertentie

Om te beginnen wil Musk de huidige 217 miljoen gebruikers tegen 2025 bijna verviervoudigen tot 600 miljoen. Tegen 2028 moeten dat er zelfs 931 miljoen worden, zo vindt de nieuwe eigenaar van het socialmediaplatform.

Daarnaast lijkt Musk steevast van plan om Twitter Blue, het betalende luik van het socialmediaplatform, verder uit te breiden. Dat schrijft The New York Times. De betalende versie toont geen advertenties en gebruikers kunnen langere video’s uploaden en de kleuren van de app aanpassen naar hun smaak. Twitter Blue kost 3 dollar per maand (2,85 euro), maar Musk wil de prijs alvast verlagen naar 2 dollar. 

Het is niet duidelijk hoeveel mensen er momenteel betalen voor Twitter Blue. De kersverse eigenaar van het platform mikt alvast op 159 miljoen betalende gebruikers in 2028. Dat zou jaarlijks 10 miljard dollar in het laatje moeten brengen, het dubbele van de totale jaaromzet van Twitter in 2021. 

Twitter krijgt nieuw abonnement 

Naast Twitter Blue (dat zal blijven bestaan) wil Musk nog een tweede abonnementsvorm invoeren. Wat dat precies wordt, is nog onduidelijk, maar het zou in de loop van volgend jaar moeten verschijnen. Eerder gaf de techbobo wel al te kennen dat hij erover nadenkt om commerciële en politieke gebruikers een kleine bijdrage te laten betalen voor hun prominente aanwezigheid op zijn platform. 

Tot slot gaf Musk nog mee dat Twitter voor de doorsneel gebruiker wel gratis zal blijven. “Twitter zal wel wat geld gaan kosten voor commerciële partijen en overheden”, liet hij optekenen.  

In april kocht Musk Twitter voor ongeveer 44 miljard dollar. Die overname moet nog altijd officieel worden goedgekeurd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here