Tesla zet productie in Shanghai grotendeels stil

recordwinsten tesla
Ook Tesla kende hoogtes en laagtes. Beeld via iStock
De Amerikaanse autofabrikant wordt naar verluidt door een tekort aan onderdelen gedwongen om de productie gedeeltelijk stil te leggen.

De lijnen in de fabriek van de fabrikant van elektrische wagens zijn gedeeltelijk stopgezet. De verwachte productie van 1.200 wagens per dag wordt nu teruggeschroefd naar slechts 200. Dat meldt persbureau Reuters in een bericht. Dit lijkt geen goed nieuws voor Tesla dat de voorbije maanden met meerdere productieproblemen kampte.  

De huidige problemen lijken te maken te hebben met een tekort aan onderdelen voor de wagens. Deze zijn afkomstig van andere fabrieken in China, maar aangezien zij ook kampen met productieproblemen kan Tesla enkel machteloos toekijken. Eerder gaf Tesla al aan snel terug naar de gewone productieniveaus te gaan tegen eind volgende week. Dat blijkt nu echter een utopische gedachte. Het is momenteel nog niet duidelijk wanneer deze tekorten zich zullen oplossen.

Aanhoudende pandemie

Momenteel raast de coronapandemie opnieuw door China. In een poging om het virus opnieuw in te dijken voert de overheid allerhande draconische maatregelen in. Na een lockdown van een kleine maand konden in Shanghai de mensen eindelijk terug naar hun werk. Dit zorgde er al voor dat de fabriek van Tesla daar een maand stil had gelegen. Werknemers mochten terug aan de slag, maar ze werden wel verplicht om dan in de fabriek van Tesla zelf te wonen. Ze konden dus niet zomaar terug naar huis. Hiermee hoopte de overheid de druk op de gezondheidszorg te kunnen verminderen. Inmiddels kunnen ze reeds terug naar huis.

De opgebouwde achterstand van de maand zonder productie bedroeg 40.000 wagens. Met de bijkomende vertragingen zal dat cijfer nu hoogstwaarschijnlijk verder oplopen. Begin april wist het bedrijf nog sterke kwartaalcijfers neer te leggen. Gedurende deze periode kampte het bedrijf ook met logistieke problemen, maar dit wist de uiteindelijke resultaten toch niet zo slecht te beïnvloeden. De vraag is echter of dit ook nu het geval zal zijn voor het volgende kwartaal van de autofabrikant.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business