Overname Twitter door Musk tijdelijk op pauze

Twitter
Elon Musk zet zijn overname van het berichtenplatform Twitter even op pauze terwijl hij wacht op meer informatie rond de hoeveelheid nepaccounts.


Zoals velen wel hadden verwacht blijkt de overname van Twitter door Elon Musk niet van een leien dakje te gaan. De Tesla-baas zette de deal tijdelijk op pauze. Dat meldt hij zelf in een tweet die mee door persbureau Reuters werd opgepikt. De overname van Twitter ter waarde van 44 miljard dollar lijkt daar ietwat mee in het gedrang te komen.

“Twitter deal tijdelijk op pauze in afwachting van details rond de berekening dat spam/nepaccounts inderdaad minder dan 5 procent van de gebruikers beslaan”, zo tweette Musk. Hiermee reageerde hij op een eerder nieuwsbericht dat aangaf dat minder dan 5 procent van de 229 miljoen accounts zou bestaan uit spamaccounts. Hij zou naar verluidt dus nog op meer concrete cijfers van Twitter zelf wachten.

Dit had als bijkomende gevolg dat de waarde van de Twitter-aandelen met 17,7 procent daalde. Hiermee kwamen ze op het laagste punt terecht sinds Musk in het begin van april zijn eigen beperkte hoeveelheid aandelen in het bedrijf had gekocht.

De vraag die velen zich ongetwijfeld zullen stellen is waarom Musk deze zet nu doet. Het is niet duidelijk wat de impact van deze nep-accounts is op de overname. Bovendien moet het ook wel iets zijn waar Musk reeds eerder van op de hoogte was. De kans bestaat ook dat hij inmiddels natte voeten heeft gekregen en een manier zoekt om zich op een of andere manier van de overname te kunnen ontdoen. Net zoals alle andere stappen in dit verhaal wordt het echter afwachten hoe dit afloopt. Eerder deze week gaf hij nog aan voormalig president Trump terug op het platform te willen verwelkomen. Naar de volgende bokkesprongen van Musk hebben we enkel het raden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business