Nieuws

Elon Musk denkt dat overname Twitter voor lagere prijs kan

Twitter
Elon Musk hoopt alsnog Twitter te kunnen overnemen. Meer zelfs: de techgoeroe meent dat dat moet kunnen aan een lagere prijs.

De overnameprocedure werd even gestaakt nadat het volgens Musk niet duidelijk was hoeveel spamaccounts er nu precies actief waren op Twitter. Die zouden minder dan 5 procent innemen van het totale aantal actieve accounts op het platform.

Dat zou althans moeten blijken uit een officieel document van Twitter. Het platform vond trouwens dat Musk de geheimhouding van het bedrijf schond, door daar zomaar open over te communiceren. 

Waarom het aantal nepaccounts zo belangrijk is voor de overname? Bij een overname moeten aandeelhouders op de hoogte zijn van alle factoren die bijdragen tot de winstgevendheid. Spamaccounts kunnen nu eenmaal niet reageren op advertenties. 

Korting op overname Twitter? 

De Tesla- en SpaceX-CEO denkt dat er veel meer spamaccounts actief zijn dan Twitter beweert. Musk denkt dat minstens 20 procent van de gebruikers op Twitter spamaccounts zijn. Daarom wil hij de overnameprijs drukken. Dat zei hij op een tech-event in Miami. Zijn originele bod bedraagt 44 miljard dollar (ruim 42 miljard euro), oftewel 54,20 dollar per aandeel. Op hoeveel ‘korting’ Musk recht denkt te hebben, is niet duidelijk. 

elon musk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals