Nieuws

Messenger (Meta) krijgt aparte tab voor audio- en videogesprekken 

Messenger
Een nieuwe designtweak in de Messenger app van Meta maakt het je makkelijker om videogesprekken te voeren, dankzij een aparte tab.

De nieuwe tab verschijnt binnenkort naast Chats, Mensen en Verhalen. Tik je erop, dan zal je zoals bij WhatsApp een contactlijst zien staan, met aparte knoppen voor audio- en videogesprekken. Met die nieuwe feature zal je een contactpersoon rechtstreeks kunnen bellen, zonder dat je eerst een conversatie (tekstchat) moet openen. Het kan de toegankelijkheid vergroten voor wie eigenlijk (bijna) nooit belt met Messenger.

Messenger wil zich onderscheiden 

Sinds de uitbraak van de coronapandemie is de hoeveelheid audio- en videogesprekken op Messenger met 40 procent gestegen. Tegen 2023 wil Meta naar eigen zeggen van end-to-end-encryptie de norm maken, zowel op Facebook als Instagram.  

Het aanbod messagingapps wordt alleen maar groter. Meta lijkt dus inspanningen te willen doen om niet aan populariteit in te boeten. Zo zijn er ook nog Signal, Telegram, Google Voice en Viber. Messenger is (net als Facetime van Apple) wel een van de weinige apps die inzet op toegankelijkheid, vermits je er ook geen telefoonnummer (en zelfs geen actieve Facebook-account) voor nodig hebt. 

Uitrol nog op komst

De wijziging in de lay-out was op het moment van schrijven nog niet terug te vinden in onze eigen Messenger-app. Wellicht krijgt de Verenigde Staten zoals zo vaak de primeur en is onze regio pas later aan de beurt. Wanneer de feature precies uitgerold wordt, is nog niet duidelijk. 

Het lijkt een subtiele toevoeging, maar Messenger gaat zo wel heel erg op WhatsApp lijken. De twee Meta-diensten vertonen almaar meer gelijkenissen. Wie weet dat Zuckerberg en co de apps op termijn willen samenvoegen. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business