Tips

Hoe gebruik ik Messenger zonder een Facebook-account?

Wil je chatten via Messenger, maar heb je geen behoefte aan Facebook? Zo kan je Messenger zonder een (actief) Facebook-account gebruiken.

Messenger is een zeer goede app om te chatten met vrienden en familie. Het voordeel dat Messenger heeft ten opzichte van andere berichtenapps zoals WhatsApp is dat je account niet gelinkt is aan je telefoonnummer. Je kan dus moeiteloos overschakelen van het ene naar het andere apparaat zonder te moeten knoeien met je chathistorie. Een mogelijk nadeel: Messenger is onlosmakelijk verbonden met Facebook en zonder Facebook-account kom je er niet meer in.

Maar er is een achterpoortje voorzien waarbij je wel kan chatten met Messenger zonder Facebook actief te hoeven gebruiken. We tonen je hoe dat werkt.

Messenger zonder Facebook: zo kan het

Account aanmaken

Had je Messenger nog niet op je smartphone geïnstalleerd? Dan zal je bij het openen van de app een account moeten aanmaken. Messenger zal je daarvoor doorverwijzen naar Facebook. Ben je al lid van Facebook? Dan heb je automatisch een account voor Messenger en kan je je met dezelfde inloggegevens aanmelden. De naam en profielfoto die je voor Facebook gebruikt worden ook automatisch mee overgezet.  

facebook account aanmaken
Om Messenger te gebruiken, heb je een Facebook-account nodig.

Facebook deactiveren 

Het is vervelend dat Meta je niet toestaat om een account aan te maken voor Messenger zonder Facebook, tot enkele jaren terug kon dat nog gewoon. Maar hier komt de twist: je Facebook-account hoeft helemaal niet actief te zijn. Heb je geen zin in Facebook, dan kan je je account deactiveren. Dit doe je via de privacy-instellingen van Facebook. Klik op Privacy en Instellingen > Instellingen > Je Facebook-gegevens > Deactiveren en verwijderen. Let op: je mag je account nu niet definitief verwijderen, want dan zal Messenger ook mee ten onder gaan. Met een inactief account kan je wel berichten ontvangen en verzenden, zonder last te hebben van alle andere afleidingen van Facebook.

facebook deactiveren
Zet je Facebook-account on hold.

Contacten toevoegen en chatten

Nu zijn we klaar om te chatten met Messenger. Om een (groeps)gesprek te starten duw je op de knop linksboven om een bericht te schrijven. Je moet eerst natuurlijk een ontvanger selecteren. Je contactenlijst zal bestaan uit al je Facebook-vrienden die ook de app hebben gedownload, maar je kan ook berichten verzenden naar personen die niet tot je vriendenlijst behoren. Je moet ze dan wel eerst handmatig toevoegen (tikken op je profielfoto). Er zijn twee manieren: ofwel laad je via Contacten Beheren je telefooncontacten automatisch in, ofwel stuur je iemand een link naar je account zodat hij/zij je als Messenger-contact kan opslaan.

contacten toevoegen messenger
Voeg contacten toe om te beginnen chatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business