Nieuws

Google brengt eerste stabiele versie van Android 13 uit

Android 13 staat weer een stapje dichter bij zijn publieke lancering. De derde versie neemt de grootste bugs weg uit de software.

In een blog kondigt Google de lancering van de nieuwste versie van Android 13 aan. Het gaat zoals bij de vorige versies nog om een bèta, maar toch zet de ontwikkeling van de software een grote stap in deze versie. De derde bèta is namelijk de eerste versie van Android 13 die in de kern stabiel is. Hier en daar een schoonheidsfoutje is dan nog steeds niet helemaal uitgesloten, maar de grootste softwarebugs zijn er dus inmiddels uitgehaald.

Appontwikkelaars kunnen zich daardoor in de laatste maanden van de ontwikkelingsfase focussen op de compatibiliteit van hun apps met de nieuwe functies. Alle nieuwigheden die Android 13 met zich mee zal brengen kan je hier nog eens nalezen. Ook tablets mogen nu meedelen in de pret. Google nodigt tabletgebruikers uit om mee te doen aan de bèta aangezien betere ondersteuning voor toestellen met grotere schermen een belangrijke component vormt van de nieuwe Android-versie.

Hoe kan ik Android 13 installeren?

Wil jij al eens experimenteren met de nieuwe software? Ben je in bezit van een Google Pixel 4 of nieuwer, dan kan je je via deze link inschrijven voor het testprogramma. Meer dan een Google-account is daarvoor niet vereist. Voor smartphones van de andere Android-merken hangt het er vanaf of de fabrikant de software al aanbiedt en of je erkend moet zijn als appontwikkelaar. Een overzicht van de beschikbaarheid van Android 13 per merk kan je hier terugvinden. Ook als is de nieuwste versie stabieler, toch raden we je aan om de bèta niet te installeren op een toestel dat je dagelijks gebruikt.

Voor de meeste smartphonegebruikers zal het echter wachten zijn op de publieke lancering. Google heeft zijn tijdlijn nogmaals bevestigd om Android 13 in september of oktober te lanceren, samen met de nieuwste Pixel-smartphone. Vanaf dan rolt elke fabrikant volgens zijn eigen schema de nieuwste versie uit naar zijn toestellen.

android 13mobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals