groepschats

WhatsApp heeft zijn groepschats weer wat groter gemaakt. Voortaan kunnen er maar liefst 512 gebruikers deelnemen aan hetzelfde groepsgesprek.

Advertentie

Naar goede gewoonte was het WABetaInfo dat het geleidelijk aan uitrollen van die update opmerkte. De bètaspecialisten waren de nieuwigheid voor groepschats een tijdje geleden al tegengekomen in een testversie van WhatsApp. Sinds vrijdag komt de functie gefaseerd naar WhatsApp-gebruikers wereldwijd.  

De uitbreiding van het maximale aantal gebruikers in een groepschat werd net als andere experimentele features getest in bèta. De update werd dus goed bevonden en officieel gemaakt. Tot nu toe was het aantal deelnemers in een groepsgesprek beperkt tot 256. Wanneer ook wij de update te zien krijgen, is nog niet helemaal duidelijk. Dat moet de komende dagen blijken.

Groepschats en meer updates

De uitbreiding van groepschats is een zoveelste update voor WhatsApp, dat de laatste maanden verschillende nieuwigheden aan het uitbrengen is. Zo kan je sinds vorige week video’s (of andere bestanden) van meer dan 2GB versturen via Meta’s berichtendienst. Daarnaast bekijkt WhatsApp ook een functie om een verzonden bericht achteraf nog aan te passen