Nieuws

Rivian stelt levering R1S opnieuw uit

rivian
Autofabrikant Rivian stelt de pre-orderleveringen van zijn aankomende R1S SUV opnieuw uit, en dat met twee tot drie maanden.

Daarmee is het een zoveelste teleurstelling op rij voor fans van de producent van elektrische wagens. Het ziet ernaar uit dat de levering van een van de aankomende voertuigen verschoven wordt. Deze week kregen een reeks verschillende klanten die een pre-order hadden geplaatst van de R1S SUV een bericht dat hun levering werd uitgesteld. Dat meldt techsite Engadget in een bericht. De nieuwe verwachte levering, die eerst in juni of juli moest plaatsvinden, zou verschoven worden naar een moment tussen augustus en december 2022.

De R1S SUV van Rivian werd in 2018 aangekondigd, met veel interesse van fans van elektrische wagens. Origineel werd er verwacht dat de wagen in augustus 2021 geleverd zou worden. Dit werd echter herhaaldelijk uitgesteld, waaronder ook nu. Volgens de fabrikant zou het voor een groot deel te wijten zijn aan aanhoudende voorraadtekorten en logistieke problemen.

Rivian wist zich de voorbije 10 jaren stil op te werken als een veelbelovende speler in de markt van elektrische wagens. De komst van de R1T elektrische pickup werd flink geprezen, met veel aandacht voor de fabrikant als gevolg. Het voorbije jaar is echter stilaan gebleken dat Rivian met enkele problemen kampte. Daardoor liep de productie en oplevering van wagens toch niet zo gesmeerd. Zo zou het bedrijf de voorbije jaren niet in staat zijn geweest om zijn productie omhoog te trekken vanwege de coronapandemie en de chiptekorten. Voor de klanten wordt het dus nog even wachten op hun voertuig. Voor ons wordt het uitkijken om te zien of Rivian alle verwachtingen nog weet in te lossen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business