Nieuws

KBC lanceert Kate Coin, een eigen digitale munt

KBC Kate Coin
Kate Coin werd officieel aangekondigd door KBC. De digitale munt is geen cryptomunt maar is wel gebaseerd op de blockchaintechnologie.

Anderhalf jaar na de succesvolle lancering van Kate, de persoonlijke digitale assistent, lanceert KBC een eigen digitale munt. Het gaat om een e-money token die gebaseerd is op blockchaintechnologie en volledig binnen KBC ontwikkeld werd.

Binnenkort kunnen KBC-klanten, indien ze dat wensen, Kate Coins aanschaffen via hun wallet die in de KBC Mobile-app zal verschijnen. De coin heeft buiten KBC Mobile of het ecosysteem van KBC geen waarde.

Geen cryptomunt

Kate Coin is achterliggend volledig afgedekt door KBC (‘fully collateralised’) en op een 1-1 basis vastgepind aan de euro (a rato van 1 euro per Kate Coin), waardoor volatiliteit en speculatie niet aan de orde zijn.

Kate Coin is dus als “digitale munt” fundamenteel verschillend van de bij het grote publiek beter bekende stablecoins en virtuele munten (op het wereldwijde blockchainnetwerk), die gekenmerkt worden door hun speculatief karakter, grote volatiliteit en een gebrek aan toepasselijke regelgeving.

Test op Werchter Boutique

Op zondag 19 juni vormt Werchter Boutique het decor van een eerste grootschalige test van de Kate Coin. Niet minder dan 8.000 aanwezige KBC-medewerkers zullen tijdens het festival bij wijze van test hapjes en drankjes kunnen betalen met Kate Coins.

KBC deelde niet mee wanneer Kate Coins voor KBC-klanten beschikbaar zouden zijn in de KBC Mobile app.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business