Amazon in België

Amazon is van plan om dit najaar een Belgische variant te lanceren. Nu zijn we nog aangewezen op Amazon.nl maar daar komt dus verandering in.

Advertentie

Dat blijkt uit gelekte documenten die Business Insider in handen kreeg. De Amerikaanse e-commercegigant Amazon zou van plan zijn om ook een Belgische versie te gaan lanceren. Naast België staan ook Chili, Colombia, Nigeria en Zuid-Afrika op het lijstje. Als de informatie uit de documenten klopt, dan zou de Belgische versie van Amazon in het najaar van dit jaar nog gelanceerd worden.

Amazon.be?

De vraag is natuurlijk welke domeinnaam Amazon zal gebruiken voor België. Amazon.be is namelijk al ingenomen door een Belgische verzekeraar onder Baloise. De gigant zal hier wel een oplossing voor hebben, maar tot die tijd zijn klanten nog aangewezen op Amazon.de en Amazon.nl. Die laatste is overigens ook helemaal nog niet lang online. Of er ook een verschil zal zijn in prijs voor bijvoorbeeld het Prime-abonnement is niet geweten.

Het is nog niet bekend op welke exacte datum Amazon de Belgische variant officieel zal gaan lanceren. Bovendien heeft de e-commercegigant het nieuws zelf nog niet gecommuniceerd. Later meer hierover dus.


1 REACTIE

  1. Ik hoop dan wel dat het aanbod en de prijzen gelijklopen met Amazon.de want het aanbod op Amazon.nl is beduidend lager dan dit van de Duitse variant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here