Edenred Apple Pay in België

Edenred heeft vandaag de ondersteuning voor Apple Pay uitgerold. Je hebt hiervoor wel de nieuwe kaart nodig.

Advertentie

Vanaf vandaag biedt Edenred zijn gebruikers toegang tot de Apple Pay-functie. Daarmee maakt het bedrijf het mogelijk om rechtstreeks vanop je smartphone betalingen uit te voeren met maaltijdcheques. Je hebt hiervoor wel de nieuwe kaart van Edenred (in samenwerking met MasterCard) nodig.

Het volstaat je iPhone of Apple Watch bij een betaalterminal te houden om een contactloze betaling uit te voeren met je Edenred-cheques. Via Apple Pay kan gebruikgemaakt worden van de Edenred-oplossingen in handelszaken die de Edenred-cheques aanvaarden en lid zijn van het Mastercard-netwerk.

Betalen met je iPhone

Houders van de Edenred-kaart kunnen Apple Pay ook gebruiken op hun iPhone, iPad en iMac om vlotter en sneller aankopen te doen in apps of op het internet zonder dat ze accounts hoeven aan te maken of meermaals de verzendings- en facturatiegegevens hoeven in te voeren. Apple Pay vergemakkelijkt het betalen van onder meer levering van maaltijdboxes, boodschappen of online aankopen. Apple Pay kan ook worden gebruikt om betalingen uit te voeren in Apple Watch-apps.

Veiligheid en privacy staan centraal bij Apple Pay. Wanneer gebruikers hun Edenred-kaart gebruiken met Apple Pay, worden de reële kaartnummers niet opgeslagen op het toestel, noch op de Apple-servers. In plaats daarvan wordt een uniek ‘device accountnummer’ toegekend, versleuteld en in alle veiligheid opgeslagen in een chip. Deze voldoet aan de industrienormen en is ontwikkeld om betaalinformatie in alle veiligheid op te slaan op het toestel.

Hoe werkt het?

Als je een nieuwe kaart hebt kan Apple Pay heel eenvoudig geconfigureerd worden. Open op de iPhone de Wallet-app, druk op + en doorloop de stappen om de Edenred-kaart toe te voegen. Eenmaal een gebruiker zijn kaart heeft toegevoegd aan de iPhone, Apple Watch, iPad of iMac, kan hij op dit toestel onmiddellijk gebruik  maken van Apple Pay.

Ook Edenred staat nu in het lijstje.

1 REACTIE

  1. Stelt niemand zich de vraag hoe lang Belfius Apple Pay nog gaat uitstellen? De persaankondiging gebeurde in december 2020…!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here