Nieuws

Edenred & Mastercard brengen maaltijdcheques naar je mobiel

Google Pay Edenred Mastercard België
Maaltijdchequesaanbieder Edenred gaat in zee met Mastercard om hun betaalmethodes de moderniseren met o.a. mobiel betalen via Google Pay.

Edenred, de wereld- en Belgische leider in digitale betaaloplossingen voor specifieke toepassingen (EcoCheque en Consumptiecheque), lanceert een kaart met een nieuwe technologie in de Belgische markt van oa. de maaltijd- en ecocheques. De combinatie van de Edenred- en Mastercard-technologieën biedt tal van compleet nieuwe mogelijkheden voor zowel de kaarthouders als de Belgische retailsector.

Mobiel betalen

De rode versie van de Edenred-kaart is voortaan bruikbaar in een veel breder netwerk aan winkels die vandaag Mastercard aanvaarden. En dit voor fysieke, contactloze en online betalingen en daarenboven nu ook voor het eerst voor mobiele betalingen met Google Pay. Apple Pay zal in de komende maanden toegevoegd worden. Ten slotte is deze kaart gemaakt van gerecycleerd materiaal, een primeur in de wereld van betaalkaarten in België.

Nieuwe gewoontes

De betalingsmarkt en de gewoonten van de Belgen zijn de laatste jaren enorm geëvolueerd. Door het open betaalsysteem van Mastercard te combineren met een eigen toepassing, is de nieuwe versie van de Edenred-kaart compatibel met alle terminals op de huidige en toekomstige markt, alsook met alle Belgische e-commercesites. Dit betekent dat de Belgische handelaars die hiervoor in aanmerking komen geen technische stappen meer moeten ondernemen.

Vanaf mei

De eerste Edenred-kaarten met de kenmerkende rode kleur zullen in mei worden uitgebracht. De werknemers van elke klant ontvangen automatisch hun nieuwe kaart wanneer hun huidige kaart vervalt. Gebruikers hoeven geen actie te ondernemen om hun kaart te vervangen. In totaal zullen in de komende maanden meer dan 1,5 miljoen kaarten op de Belgische markt worden gebracht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business