Netflix goedkoop abonnement reclame advertenties komt er

Storen advertenties je niet? Netflix komt (misschien dit jaar nog) met een goedkoper abonnement waarbij je ook reclame te zien krijgt.

Advertentie

Dat heeft de Co-CEO Ted Sarandos verteld in Cannes. De toekomst van Netflix zal met advertenties zijn, iets waar de streamingdienst jaren niets van moest weten. Echter hebben de laatste financiële cijfers de topmannen van Netflix een andere kijk op die visie gegeven. Netflix zal dus een deel van zijn inkomsten moeten gaan halen uit advertenties, het kan bijna niet anders.

Daarom gaat het bedrijf een goedkoper abonnement introduceren waarbij klanten wel advertenties zullen te zien krijgen. Vooral mensen die minder problemen hebben met af en toe een advertentie zullen dit abonnement graag zien komen.

Welke reclame zal je te zien krijgen?

In ieder geval zullen er geen advertenties getoond worden bij de duurdere abonnementen, dat heeft Sarandos verzekerd. De Amerikaanse videostreamingdienst zou al gesprekken hebben met onder andere NBC, Comcast en Alphabet om advertenties te tonen. Hoe die advertenties er dan uit zouden gaan zien in Europa is nog niet duidelijk.

Naast Netflix werkt ook Disney+ aan een gelijkaardig abonnement. HBO Max heeft het al maar de goedkopere abonnementen zijn helemaal nog niet uitgerold naar onze contreien. Wanneer het goedkoop Netflix-abonnement dus naar België komt is nog een groot mysterie.

Laatste kans Netflix mei 2022 films series verdwijnen