Nothing Phone (1) achterzijde
Image Credit: Nothing

Nothing onthult op 12 juli de Phone (1). Enige specificaties waren al gekend en ditmaal zijn de prijzen van Nothing's eerste smartphone naar buiten gekomen.

Advertentie

Carl Pei, ex-topman van OnePlus, is aardig op weg om het succesverhaal van de Nothing Ear (1) met de Phone (1) te herhalen. Op de pre-orderpagina van de allereerste telefoon van Nothing meldt het bedrijf al 155.000 pre-orders te hebben ontvangen. Saillant daarbij is dat klanten zich inschrijven op een pre-order zonder de exacte details van het toestel te kennen. Zo was tot aan vandaag nog geen enkel gegeven over de prijs van de smartphone bekend.

Nothing en OnePlus in gevecht

Met een nieuwe lading geruchten komt daar vandaag verandering in. GSMArena schrijft dat Nothing de Phone (1) wil aanbieden vanaf 400 dollar. Tegen die prijs levert Nothing de Phone (1) met 128 GB opslag- en 8 GB-werkgeheugen. Nothing zal de smartphone eveneens aanbieden met 256 GB opslag- en 8 GB werkgeheugen voor 420 dollar, of 256 GB opslag- en 12 GB werkgeheugen voor 450 dollar.

nothing carl pei
Carl Pei deelde in maart de toekomstplannen van Nothing. Image Credit: Nothing

Hoe deze prijzen precies omgerekend worden naar europrijzen is nog onbekend. Vermoedelijk zal je in Europa, mede door de hogere belastingtarieven, een hoger prijskaartje voorgeschoteld krijgen. In alle gevallen betekent deze prijsstelling een ‘directe aanval’ op OnePlus’ Nord-reeks en de Galaxy A-serie van Samsung. Dat wijkt af van de doelen die Nothing eerder stelde om klanten van Apple weg te kapen; of dat Nothing gaat lukken met een midrangetelefoon, valt nog te bezien.

Phone (1): bijzonder van buiten

Puur op specificaties alleen, zal het voor Nothing lastig zijn de concurrentie uit te schakelen. Eerder lekte uit dat onder de motorkap een Snapdragon 778+-chipset aanwezig is en dat de telefoon op zal kunnen laden met 45 watt via de PPS-standaard. Op het gebied van software houdt Nothing een van OnePlus’ ideologieën aan. Nothing OS, een softwarelaag op Android 12, zal weinig aanpassingen aan Android bevatten en de telefoon daarmee vloeiend draaiende houden.

Waar Nothing weet te verrassen, is in het design. Achterop zijn 900 LED’s aanwezig om patronen te vormen voor onder andere notificaties. Ook herhaalt Nothing hier zijn zetten van de Nothing Ear (1) met een transparant ontwerp. Voor nu is het wachten op 12 juli om alle details in handen te krijgen. Buiten een aantal gedeelde specificaties, gaat het immers nog altijd om een reeks geruchten.