Nieuws

MWC blijft nog zeker tot 2030 in Barcelona

De grootste smartphonebeurs ter wereld MWC zal ook de komende jaren neerstrijken in Barcelona; de overeenkomst werd verlengd tot 2030.

Barcelona is al sinds 2006 de vaste stek van het Mobile World Congress en dat zal de komende jaren ook zo blijven. Organisator GSMA kondigde gisteren aan dat de overeenkomst met het stadsbestuur, die nog liep tot 2024, verlengd is tot 2030. “Barcelona is veel meer dan de stad waar MWC doorgaat. Dankzij de gastvrijheid van de mensen hier, kunnen we via MWC de mobiele gemeenschap inspireren om iets groters te creëren. Ik kan niet blijer zijn dat Barcelona de mobiele hoofdstad blijft”, aldus GSMA-CEO John Hoffman.

Dit jaar kon GSMA na twee afgelaste edities eindelijk weer zijn tenten opslaan in de Gran Fira. Een goede 60.000 mensen uit de mobiele technologiesector zakten voor MWC 2022 af naar Barcelona om hun laatste technologische hoogstandjes te demonstreren. Tijdens het laatste pre-coronajaar lokte MWC 2019 maar liefst 109.000 mensen. Ook TechPulse was dit jaar aanwezig. Ons uitgebreide verslag kan je hier nog eens lezen:

Toekomst van MWC

De vraag is echter of MWC ooit nog naar zijn hoogdagen van 2019 zal terugkeren. In het huidige technologielandschap lijkt de rol van grote beurzen zoals MWC en CES stilaan te veranderen. De grote spelers uit de techsector hebben tijdens de coronapandemie de voordelen leren ontdekken van het organiseren van hun eigen, kleinschaligere en vaak ook virtuele evenementen om aankondigingen te doen. Tijdens MWC 2022 lag het aantal productlanceringen dan ook historisch laag. Als ook de Metaverse, een rode draad tijdens de laatste editie, weet door te breken, zouden we in principe gewoon vanuit thuis op de beursvloer kunnen rondwandelen alsof we fysiek aanwezig zijn.

GSMA plant dan ook om meerdere vervolgevenementen op het congres te organiseren die doorheen het hele jaar plaatsvinden in Barcelona. Op 20 juli zal de organisatie een persconferentie geven om de toekomstplannen voor het Mobile World Congress toe te lichten. Volgend jaar gaat MWC door van 27 februari tot en met 2 maart 2023.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business