Nieuws

TikTok: “Sommige werknemers kunnen gebruikersdata inzien” 

Tiktok
Chinese werknemers van TikTok hebben toegang tot persoonsgegevens van Amerikaanse gebruikers. Dat geeft moederbedrijf ByteDance nu zelf toe.

TikTok-uitgever ByteDance heeft dat verklaart in een brief die aan negen Amerikaanse senatoren gericht was. Dat schrijft het persbureau Bloomberg, dat de brief heeft kunnen lezen.

“TikTok volgt protocollen en regels”

De werknemers in China hebben toegang tot specifieke informatie over Amerikaanse TikTok’ers. Volgens topman Shou Zi Chew zou het gaan om de video’s die openbaar staan en de reacties erop. ByteDance benadrukt wel dat het geen gegevens doorspeelt aan de Chinese overheid. Er worden “robuuste veiligheidsprotocollen” gehanteerd, klinkt het bij de uitgever van de socialmedia-app. 

ByteDance voldoet naar eigen zeggen aan de privacywetgeving in de Verenigde Staten, omdat het gegevens in het land zelf hanteert. Dat gebeurt op servers van het Amerikaanse hostingbedrijf Oracle. De TikTok-makers willen nu ook het videoplatform zelf naar de Verenigde Staten verhuizen, zodat de app met zijn algoritmes op Westerse servers draait, en niet vanuit China opereert. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Laat jij ooit een technologisch implantaat steken?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business