WhatsApp werkt straks op meerdere telefoons tegelijkertijd

WhatsApp meerdere toestellen
WhatsApp werkt binnenkort op twee smartphones tegelijkertijd. Hiervoor zal WhatsApp de chats automatisch tussen de twee apparaten synchroniseren.

Diensten als Telegram bieden al jarenlang multi-device ondersteuning, waardoor het mogelijk is om de chatdienst op verschillende telefoons en andere apparaten tegelijkertijd te gebruiken. Meta’s WhatsApp liep daar nog op achter. Een van de redenen daarvoor is de wijze waarop WhatsApp zijn gesprekken opslaat. Met WhatsApp zijn deze gesprekken namelijk telkens lokaal opgeslagen, terwijl Telegram en vele andere chatdiensten de gespreksdata opslaan in de cloud. Een fijn gevoel voor privacy-fijnproevers, maar de keerzijde – dat je één telefoon tegelijkertijd kan gebruiken – is een behoorlijk minpunt. Of was, want WaBetaInfo heeft aanwijzingen gevonden dat dit mogelijk gaat veranderen.

WhatsApp op meerdere telefoons tegelijk

WhatsApp staat volgens de publicatie op het punt om zijn huidige multi-device ondersteuning uit te breiden. Waar het momenteel nog slechts mogelijk is om één telefoon te combineren met maximaal drie andere apparaten, moet het binnenkort mogelijk zijn om een tweede telefoon aan dit rijtje toe te voegen. Hiervoor wordt gewerkt aan een Companion Device-functie. Deze functie trof WaBetaInfo aan in de code van de recente Beta-app.

Voor de Companion Device-optie zal WhatsApp blijven werken met een hoofdapparaat dat de data, dus de chatgeschiedenis en andere bestanden, naar je tweede telefoon synchroniseert. Op beeld van WaBetaInfo is te zien dat WhatsApp een melding toont bij de synchronisatie van gespreksdata. De huidige multi-device instelling werkt zonder dat het hoofdapparaat een netwerkverbinding hoeft te hebben. Onbekend is of de ontwikkelaars dit ook meenemen voor de mogelijkheid om een tweede telefoon te koppelen.

Binnenkort in de Beta beschikbaar

WaBetaInfo meldt nog geen informatie over een mogelijke uitroltermijn van Companion Device. De functie wordt momenteel intern getest bij WhatsApp en zal daarna vermoedelijk eerst via de Beta-app worden uitgerold. Wanneer het brede publiek kan genieten van de synchronisatie naar een tweede telefoon, is niet bekend.

bètainstanieuwsmobielontspanningwhatsapp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen