Nieuws

Google Chrome gaat achtergrondpagina’s sneller beperken om batterij te besparen

Google Chrome achtergrondpagina batterij besparen
Google wil Chrome minder batterij laten opslurpen. Een nieuwe tool moet vooral de achtergrondpagina's sneller aanpakken.

Om meer batterij te besparen werkt Google Chrome aan een manier waarbij openstaande pagina’s op de achtergrond veel sneller beperkt worden. De zoekmachinegigant test die feature momenteel nog in Chrome Canary maar zou binnenkort ook naar de gewone versie moeten komen.

Google heeft de functie de naam quick intensive timer throttling gegeven. Daarbij worden achtergrondpagina’s na 10 seconden beperkt in hun functies. Momenteel is dat vijf minuten, pas dan zegt Chrome dat een bepaalde pagina die in ongebruik is mag beperkt worden. Dat betekent dat Chrome veel meer batterij vraagt dan nodig is. Met quick intensive timer throttling zou daar dus verandering in moeten komen.

De vraag is nu of 10 seconden niet te kort is. Als je bijvoorbeeld twee pagina’s naast elkaar nodig hebt maar je meer dan 10 seconden tijd spendeert op een andere pagina, dan zou die al meteen beperkt worden. We zijn benieuwd naar de werking hiervan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business