Nieuws

Nothing Phone (1) officieel: is een nieuwe flagshipkiller opgestaan?

Met de Nothing Phone (1) willen Carl Pei en co de gevestigde waarden het vuur aan de schenen leggen. Is deze smartphone een flagshipkiller?

Vandaag is de langverwachte Nothing Phone (1) officieel gelanceerd door Carl Pei. Na de lancering van de ear (1)-oortjes geldt dit toch wel als het grote debuut voor Nothing. En groot zijn de ambities zeker en vast: Nothing stapt niet in de smartphonemarkt om een bijrol te spelen. De missie van het bedrijf is om technologie weer ‘spannend’ te maken en de grote spelers uit de industrie het lastig te maken. Kan de Nothing Phone (1) in die opzet slagen?

De meest spannende feature van de smartphone is zonder twijfel het ontwerp. Nothing pakt uit met een doorzichtige achterzijde met Glyph-LED’s die je kan laten oplichten. Dit lichteffect zal je ook zelf kunnen programmeren. Nothing Phone (1) verschijnt in een witte en een zwarte kleur, die de Glyph-LED’s veel meer in de verf zet.

Specificaties

De specificaties van de smartphone waren al grotendeels op voorhand uitgelekt, maar we zetten de belangrijkste eigenschappen nog eens op een rijtje. Op papier heeft de Nothing Phone (1) de specificaties van een gemiddelde middenklasser. Voorop vinden we het 6,55 inch OLED-paneel met een 120 Hz-verversingsfrequentie, met linksboven plaats voor de 16 MP selfiecamera. Onderhuids treffen we in de smartphone de Snapdragon 778G+ aan, die gekoppeld is met minimaal 8 GB en maximaal 12 GB werkgeheugen en van stroom voorzien wordt door de 4500 mAh-batterij. Het opladen van de batterij verloopt via USB-C (45 watt) of ‘Qi’ voor draadloos laden. Op een half uur laad je de batterij op naar 50% en er is ook reverse charging voorzien om earbuds op te laden.

nothing phone 1 wit/zwart
Image Credit: Nothing

Op het gebied van camera’s bevat de Nothing Phone (1) naast zijn selfiecamera achterop nog twee sensoren. Hiervoor brengt Nothing een 50 MP-hoofdcamera en 16 MP-groothoeksensor mee. Liever een paar camera’s die goed werken, dan een overvloed aan camera’s die maar halfslachtig werken, moet Pei gedacht hebben. Tijdens het nemen van een foto zullen de LED-lichtjes oplichten om een fotostudio-effect creëren.

Nothing OS

Zoals ook al was geweten, zal de Nothing Phone (1) de poorten openbeuken van het NothingOS-ecosysteem. Deze software is een Android-software die zelf niet al te veel toevoegt bovenop de rauwe Android-schil. Dat moet leiden tot een vlottere gebruikservaring, legt Pei ons uit. Op termijn moet NothingOS uitgroeien tot een ecosysteem dat verschillende soorten apparaten kan verbinden, net zoals Apple. Zo ver zijn we natuurlijk nog lang niet, al zal de software de Nothing Phone (1) naadloos verbinden met de ear (1)-oortjes van het merk.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer zal je de Nothing Phone (1) kunnen kopen? Vanaf 21 juli 08u ’s ochtends is het toestel te verkrijgen via de website van Nothing en erkende retailpartners. Volgens de lijst van erkende retailers zal de smartphone te koop zijn via amazon.nl. Aangezien Nothing al een wachtlijst van 200.000 geïnteresseerden heeft, zal het misschien wel even duren vooraleer je smartphone kan geleverd worden.

Het toestel zal in drie configuraties verschijnen: voor 8GB/128GB betaal je 496 euro, voor 8GB/256GB 499 euro en voor 12GB/25GGB 549 euro. Of de Nothing Phone (1) daadwerkelijk kan uitgroeien tot een flagshipkiller, dat zal de tijd moeten uitwijzen. Ga jij Nothing een kans geven? We horen het graag in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business