Nothing Phone (1): dit zijn alle specificaties en afbeeldingen

Nothing Phone (1)
Was je geen liefhebber van de witte Nothing Phone (1), dan is er goed nieuws: hij komt er ook in het zwart. Prijzen starten naar verwachting bij 400 dollar.

Nothing heeft zijn best gedaan, maar tevergeefs: alle details liggen op straat. Via geruchtenmaker Roland Quandt zijn de laatste details over de aanstaande Nothing Phone (1) uitgelekt. Zo deelt de geruchtenmaker officiële afbeeldingen van Nothing’s eerste telefoon waarop ook de voorzijde van het toestel te zien is. Niet te missen is ook de nieuwe kleur; naast de witte Phone (1), verschijnt er namelijk ook een zwarte (eerste) smartphone van Carl Pei’s startup.

Specificaties Nothing Phone (1)

Wat het design betreft is de zwarte versie zo goed als gelijk aan de witte Nothing Phone (1). Wel is ervoor gekozen om de Glyph-LED’s van de smartphone meer op te laten vallen in het ontwerp. Om die reden zijn de strips waarachter de LED’s zijn verborgen grijs als het Glyph-systeem niet gebruikt wordt. De vlakke randen van het toestel zijn voorzien van een matzwarte coating en net zoals bij de witte Phone (1), is de gehele achterzijde transparant.

Naast de reeks aan nieuwe beelden, zijn ook vrijwel alle specificaties bekend. Voorop vinden we het 6,55 inch OLED-paneel met een 120 Hz-verversingsfrequentie, met linksboven plaats voor de 16 MP selfiecamera. Onderhuids treffen we in de smartphone de Snapdragon 778G+ aan, die gekoppeld is met minimaal 8 GB en maximaal 12 GB werkgeheugen en van stroom voorzien wordt door de 4500 mAh-batterij. Het opladen van de batterij verloopt via USB-C (45 watt) of ‘Qi’ voor draadloos laden.

Nothing Phone (1)

Op het gebied van camera’s bevat de Nothing Phone (1) naast zijn selfiecamera achterop nog twee sensoren. Hiervoor brengt Nothing een 50 MP-hoofdcamera en 16 MP-groothoeksensor mee. Met twee camerasensoren, is het een van de meer conservatievere telefoons van het moment. Wat de smartphonemaker voor ons in petto heeft op het gebied van software, zal pas op 12 juli blijken.

Concurrerende prijsstelling

Mocht je de telefoon na die tijd willen kopen, dan is er waarschijnlijk geen haast bij geboden. Net als in de beginjaren van OnePlus, werkt Nothing met verkoop op uitnodiging. Hoeveel uitnodigingen het bedrijf beschikbaar zal hebben en hoe je zo’n uitnodiging kan bemachtigen, is nog onbekend. Toch is met enige zekerheid te zeggen dat het aantal beschikbare exemplaren beperkt zal zijn.

Voor Pei, ex-CEO van OnePlus, is dat geen vreemde gang van zaken. Nothing is ontstaan uit de roots die de topman vanuit OnePlus heeft meegekregen, namelijk om zo veel als mogelijk hype te creëren rondom een merk. Dat lijkt met Nothing aardig te zijn gelukt. Een belangrijk aspect daarbij is dat het merk zijn producten ook tegen relatief schappelijke prijzen aan de man brengt. Dit lijkt ook voor het eerste toestel te gaan gelden. Eerder bleek dat het toestel vanaf 400 dollar te koop zal zijn. Dit loopt op tot 450 dollar voor de duurste configuratie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business